Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenIerse Runderribstuk op de BBQ
Delhaize logo
  • Ierse Runderribstuk op de BBQ
  • Ierse Runderribstuk op de BBQ
  • Ierse Runderribstuk op de BBQ

Ierse Runderribstuk op de BBQ

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Ierse Runderribstuk op de BBQ

Ingrediënten voor 5 Porties

5 Porties
  • 1,2 kg Iers runderribstuk
  • 500 g Verse champignons
  • 100 g Ierse boter
  • 20 cl xeresazijn
  • 20 g Verse bieslook
  • 2 sjalotjes
  • 20 cl druivenpitolie
  • 20 g Fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ierse Tomahawk
    +/- 1 kg
    +/-27,19€/kg
    +/-€27,19
  • Champignons | Bruin | Verpakt | Bio
    250 gr
    7,96 €/kg
    €1,99
  • Zachte boter | Iers
    250 gr
    13,40 €/kg
    €3,35
  • Azijn | Xérès
    25 cl
    8,76 €/l
    €2,19
  • Begin met koken

    1. Wrijf het runderribstuk in met de druivenpittenolie en kruid rijkelijk met fleur de sel.
    2. Verwarm de barbecue op zeer hoog vuur, idealiter tot een temperatuur van 280-300°C. Plaats het vlees op de rooster eens de kolen gloeiend heet zijn en bak drie minuten aan elke kant.
    3. Haal het runderribstuk eraf, smeer in met boter en laat 10 minuten rusten. Verlaag de temperatuur van de barbecue (idealiter 150-200°C) of plaats de rooster wat verder van de kolen. Leg het vlees terug op de rooster, bak 7 minuten aan elke kant en serveer vervolgens op een bord.
    4. Sauteer de champignons in een gloeiend hete pan en voeg daarna de fijn gesnipperde sjalotten toe. Blus met de azijn en laat inkoken.
    5. Bestrooi het vlees met champignons bij het opdienen.

    Tip
    Haal het vlees 1 à 1 uur en 30 minuten op voorhand uit de koelkast en laat 10 minuten rusten alvorens op te dienen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Ierse Runderribstuk op de BBQ
    • Ierse Runderribstuk op de BBQ
    • Ierse Runderribstuk op de BBQ

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ierse Tomahawk
    +/- 1 kg
    +/-27,19€/kg
    +/-€27,19
  • Champignons | Bruin | Verpakt | Bio
    250 gr
    7,96 €/kg
    €1,99
  • Zachte boter | Iers
    250 gr
    13,40 €/kg
    €3,35
  • Azijn | Xérès
    25 cl
    8,76 €/l
    €2,19