Honingribbetjes en salade van geroosterde aardappel met mosterd
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
4 op 5

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 enkele takjes tijm
- 1,2 kg big ribs met honing
- 800 g vastkokende aardappelen
- 2 el olijfolie
- Fleur de sel
- peper
- Mosterdsaus:
- 1/4 bussel peterselie
- 1,5 dl room
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 el mosterd op grootmoeders wijze
- Peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Begin met koken
- Grill de ribbetjes 20 min. op de barbecue of 30 min. in de oven (voorverwarmd op 180°C). Draai ze af en toe om en bestrooi ze met tijm.
- Stoom de ongeschilde aardappelen 15 min. Let erop dat ze 'al dente' blijven.
- Saus: hak de peterselie fijn, houd 2 el apart en doe de rest in een kom. Voeg de room, de mayonaise en de mosterd toe. Meng goed en kruid naar wens.
- Snijd de aardappelen in kwartjes, bestrijk ze met olijfolie en grill ze op de barbecue (of op een hete grill). Breng op smaak met peper en zout. Leg ze in een schaal, giet er de mosterdsaus over en bestrooi met de resterende gehakte peterselie.
- Snijd de ribbetjes in stukken van 2 of 3 ribbetjes en serveer met de aardappelsalade. Dien op met een royale gemengde salade.
Tip
Je kan de aardappelen ook in de magnetron garen: leg ze in een rozet in een ronde schaal, prik er een paar keer in met een vork, dek af en kook 5 min. op 900 W. Draai ze om (de uiteinden die eerst aan de binnenkant lagen, leg je nu aan de buitenkant) en kook nog eens 2 min. Controleer of ze gaar zijn en laat ze indien nodig nog wat verder koken.