Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

🎁 Speciale aanbieding Delivery + :€99 in plaats van €120 voor 12 maanden onbeperkte levering! 🚚 Profiteer er snel van, Delivery + is nu overal in België beschikbaar*!Meer info >

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Schotel van de chef van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenHoningribbetjes en salade van geroosterde aardappel met mosterd 
Delhaize logo
  • Honingribbetjes en salade van geroosterde aardappel met mosterd 
    A

Honingribbetjes en salade van geroosterde aardappel met mosterd 

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Honingribbetjes en salade van geroosterde aardappel met mosterd A

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 enkele takjes tijm
  • 1,2 kg big ribs met honing
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • Fleur de sel
  • peper
  • Mosterdsaus:
  • 1/4 bussel peterselie
  • 1,5 dl room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Big ribs | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2012030700555610000
  • Aardappelen | Vastkokend
    2 kg
    1,50 €/kg
    €2,99
    F2009111600377730000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Begin met koken

    1. Grill de ribbetjes 20 min. op de barbecue of 30 min. in de oven (voorverwarmd op 180°C). Draai ze af en toe om en bestrooi ze met tijm. 
    2. Stoom de ongeschilde aardappelen 15 min. Let erop dat ze 'al dente' blijven.  
    3. Saus: hak de peterselie fijn, houd 2 el apart en doe de rest in een kom. Voeg de room, de mayonaise en de mosterd toe. Meng goed en kruid naar wens. 
    4. Snijd de aardappelen in kwartjes, bestrijk ze met olijfolie en grill ze op de barbecue (of op een hete grill). Breng op smaak met peper en zout. Leg ze in een schaal, giet er de mosterdsaus over en bestrooi met de resterende gehakte peterselie. 
    5. Snijd de ribbetjes in stukken van 2 of 3 ribbetjes en serveer met de aardappelsalade. Dien op met een royale gemengde salade. 

    Tip
    Je kan de aardappelen ook in de magnetron garen: leg ze in een rozet in een ronde schaal, prik er een paar keer in met een vork, dek af en kook 5 min. op 900 W. Draai ze om (de uiteinden die eerst aan de binnenkant lagen, leg je nu aan de buitenkant) en kook nog eens 2 min. Controleer of ze gaar zijn en laat ze indien nodig nog wat verder koken.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 667/160 ; Vetten (g): 9,4 ; Verzadigde vetzuren (g): 3,3 ; Koolhydraten (g): 9,7 ; Suikers (g): 1,6 ; Vezels (g): 1,1 ; Eiwitten (g): 8,6 ; Zout (g): 0,3 ; Energie (kcal per portie): 530 ; Nutri-score: A
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Barbecue
    Hoofdgerecht
    • Honingribbetjes en salade van geroosterde aardappel met mosterd 
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Big ribs | Varken
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2012030700555610000
  • Aardappelen | Vastkokend
    2 kg
    1,50 €/kg
    €2,99
    F2009111600377730000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000