Recept zoekresultatenHomemade tomatensaus met kruiden
Delhaize logo
  • Homemade tomatensaus met kruidenA

Homemade tomatensaus met kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Bijgerechten
Homemade tomatensaus met kruidenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout
  • 1,7 kg coeur de boeuftomaten
  • 4 takjes verse kruiden naar keuze: tijm, laurier, oregano, rozemarijn, basilicum …

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 10 min. kooktijd (+ 45 min. afkoelingstijd)

  1. Snijd de tomaten lichtjes in kruisvorm in en dompel ze 1 min in een grote kookpot kokend water. Laat ze uitlekken en pel ze (het vel komt vanzelf los). Ontpit ze en snijd ze in blokjes.
  2. Doe ze in een sauteerpan met de olie, het gekozen kruid, zout en peper. Druk aan en bedek met een vel bakpapier, dat je aan de oppervlakte vasthecht. Kook 10 min op een matig vuurtje.
  3. Giet in gesteriliseerde bokalen en volg de stappen in punt 3 van het recept hierboven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 307; energie (kCal): 74; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 321,16
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Lactose vrij
Lunch,Diner
Bijgerechten
  • Homemade tomatensaus met kruidenA