Recept zoekresultatenHomemade chips met skreicrème en haringpareltjes
Delhaize logo
  • Homemade chips met skreicrème en haringpareltjesC

Homemade chips met skreicrème en haringpareltjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Aperitief
Homemade chips met skreicrème en haringpareltjesC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g skrei
  • 55 g haringpareltjes Arënkha (1 pot)
  • 1 citroen
  • 1 grote frietaardappel
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes krulpeterselie
  • 4 takjes dille
  • peper en zout
  • 1 friteuse (facultatief)

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Snijd de vis in blokjes, doe ze in een steelpan, overgiet ze met koud water en breng zachtjes aan de kook. Haal de pan na 1 min. van het vuur, giet af en laat in een zeef afkoelen.
  2. Verwarm de olie op 180°C. Snijd de ongeschilde aardappel met de mandoline in heel fijne plakjes. Bak ze kort in de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  3. Doe de skreiblokjes in een kom. Meng ze met de zure room, de olijfolie en de gehakte peterselie. Breng verder op smaak.
  4. Dresseer net voor het opdienen kleine quenelles skreicrème op de chips. Werk af met haringpareltjes, kleine stukjes citroen en dille.

Tip: Heb je geen friteuse? Verwarm een bodem druivenpitolie in een braadpan. Het is geen must om homemade chips te maken, maar geef toe … chips uit een zakje zijn minder classy!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 268 kcal - Vetten: 21 g - Koolhydraten: 9 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 13 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Aperitief
Aperitief
  • Homemade chips met skreicrème en haringpareltjesC