• Onze winkels
Terug

Hindefilets Grand Veneur, fruittaartjes en pommes Macaire

door Sofie Dumont

Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

You have already rated this[NL]

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Dieet: Klassiek
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Party,Kerst

Dit recept versturen

Hindefilets Grand Veneur, fruittaartjes en pommes Macaire
Makkelijk
Gemiddeld
Meer dan 60 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 8 Porties +
  • peper en zout
  • 1 ui (voor de saus)
  • 1 eetlepel bloem (voor de saus)
  • 20 g boter (voor de saus)
  • 3 teentjes knoflook (voor de saus)
  • peper en zout (voor het sausje)
  • 60 g boter
  • 2 hindefiletgebraden
  • 50 g bloem (voor de pommes Macaire)
  • 3 takjes rozemarijn (voor de taartjes)
  • 100 g boter (voor de pommes Macaire)
  • 1 grote bussel bieslook (voor de pommes Macaire)
  • 1 kg grof zout (voor de pommes Macaire)
  • peper en zout (voor de pommes Macaire)
  • 2 stoofperen (voor de taartjes)
  • 2 pakken kruimeldeeg (voor de taartjes)
  • 2 Jonagold-appels (voor de taartjes)
  • 4 el rietsuiker (voor de taartjes)
  • 60 g boter (voor de taartjes)
  • 1,2 kg bloemige aardappelen (voor de pommes Macaire)
  • 2 eidooiers (voor de pommes Macaire)
  • 1 ei (voor de pommes Macaire)
  • 1 el jeneverbessen (voor de saus)
  • 1 kruidentuiltje (voor de saus)
  • 7,5 dl wildfond (voor de saus)
  • 2,5 dl rode wijn (voor de saus)
  • 2 el rode bessengelei (voor de saus)
  • 1 blikje tomatenconcentraat (van 70g) (voor de saus)
  • 3 stengels groene selder (voor de saus)
  • 3 wortelen (voor de saus)
Hindefilets Grand Veneur, fruittaartjes en pommes Macaire
Bereiding

Bereidingstijd: 1.20u + 1u kooktijd

  1. Snijd de wortelen in schijfjes, snipper de selder fijn, pers de teentjes knoflook en hak de ui. Fruit ze 5 min. op een matig vuurtje in een grote steelpan met 20 g gesmolten boter. Voeg het tomatenconcentraat toe, meng 1 min. en bestuif dan met bloem. Meng 1 min, voeg de wildfond toe, samen met de rode wijn, het kruidentuiltje, de rode bessengelei, de jeneverbessen, peper en zout. Laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen. Filter in een zeef met een fijn rooster.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Strooi een beetje grof zout in een ovenschaal, prik in de aardappelen en schik ze er bovenop. Bedek met de rest van het zout en bak ± 1 u in de oven, tot ze zacht zijn. Laat lichtjes afkoelen (mag niet koud zijn) en schil ze dan. Plet het vruchtvlees met de boter, het ei en de eidooiers. Breng op smaak en voeg de gehakte bieslook toe. Vorm er balletjes of quenelles mee en rol ze in de bloem. Laat minstens 30 min. in de koelkast rusten. Bak ze goudbruin in de frituurpan op 180°C. Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op.
  3. Laat de temperatuur van de oven dalen tot 190°C. Schil de vruchten niet. Snijd ze in 2 en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dikke plakjes en snijd de peren in 6. Snijd de het kruimeldeeg in 4 en snijd ze nog lichtjes aan om ze ronder te maken. Verwijder het bakpapier niet. Verdeel de appels, de peren en de veenbessen in het midden van het deeg. Bestuif met suiker en plooi de zijkanten van het deeg naar binnen dicht. Besprenkel met gesmolten boter, voeg rozemarijn toe en bak 20 min. in de oven goudbruin.
  4. Bak 60 g boter in 2 grote braadpannen goudbruin (gebruinde boter). Leg er de hindefilets in en schroei ze 3 min. dicht op een hoog vuur. Draai ze om zonder erin te prikken, laat ze nog 1 min. bakken en overgiet ze intussen regelmatig met de gesmolten boter. Breng op smaak, haal van het vuur en laat minstens 5 min. rusten.
  5. Snijd het vlees in dikke sneetjes en dien meteen op, met de saus. Geef er de pommes Macaire en de taartjes bij.

Kooktip

Als je het vlees perfect wilt bakken, moet je het absoluut op kamertemperatuur brengen. Haal het minstens 1 u op voorhand uit de koelkast. Na het bakken, mag je het indien nodig tot 1 u in de oven laten rusten op 40°C. Dat geeft je tijd om je goed te organiseren voor de bediening.

Nutritionele informatie

Energie: 1.047 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst