Herfstburger
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldHoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 kleine stronkjes gastronomisch witloof
- 1 grote appel
- 4 hamburgerbroodjes
- 2 el balsamicocrème
- 2 el honing
- 1 eetlepels witte azijn
- 4 el olijfolie
- 10 g boter
- 4 burgers rundburgers ‘Limousin’
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2001091200305720000
F2009120400332030000
F2014040700802400000
S2003051600007010000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Snipper de stronkjes witloof in de lengte fijn, dompel ze 5 min in warm water, laat ze uitlekken en dompel ze dan in koud water. Zo blijven ze mooi wit en krokant.
- Snijd de appel in plakjes en karamelliseer ze in een braadpan, met de honing en de boter.
- Verwarm een antiaanbakpan zonder vetstof. Smeer de burgers in met 2 el olijfolie en schroei ze in de hete braadpan aan beide kanten dicht, op een hoog vuur. Verlaag het vuur en laat de burgers naar eigen smaak nog even verder bakken. (Je hoeft geen kruiden toe te voegen, ze zijn al op smaak gebracht.)
- Laat de stronkjes witloof uitlekken en meng ze met 2 el olijfolie, de azijn, zout en peper.
- Open de hamburgerbroodjes en gril ze lichtjes in een grillpan of in de oven. Garneer ze met een hamburger, appel en witloof. Voeg balsamicocrème toe, plaats de bovenste helften van de broodjes er bovenop en serveer meteen.
Kooktip
Haal je burgers 30 min op voorhand uit de koelkast (vooral als je ze graag saignant eet!).
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2001091200305720000
F2009120400332030000
F2014040700802400000
S2003051600007010000
Laad nog 4 producten