Recept zoekresultatenHemelse taart van vuurkometen
Delhaize logo
  • Hemelse taart van vuurkometenD

Hemelse taart van vuurkometen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Hemelse taart van vuurkometenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g Vuurkometen van verschillende variëteiten (tomaten)
  • 1 knoflookteen
  • 2 rollen bladerdeeg bio
  • 75 g vallende sterren (parmigiano)
  • 250 g melkweg (ricotta)
  • 1 koffielepel planetoïden (suiker)
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 15 g verse basilicumblaadjes
  • Sterrenstof (zout)
  • Ieniemienie planeetjes (peper)

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. baktijd

  1. Zet de temperatuur van de ruimtecapsule (oven) op 180°C.
  2. Leg op je UFO (ovenplaat) bakpapier en maak een grote rechthoek van de 2 rollen bladerdeeg.
  3. Hak met een astronomisch mes de tijm en rozemarijn fijn en snijd de knoflook in sneetjes.
  4. Smeer de melkweg (ricotta) over het deeg in een fijne laag en besprenkel met olijfolie. Verdeel er de fijngehakte tijm, de rozemarijn en de knoflook over. Neem je sterrenkijker (timer) en laat deze aftellen van 7.200 naar 0 (20 min).
  5. Snijd de grote Vuurkometen in fijne sneetjes en halveer de kleintjes. Bestrooi de taart met sterrenstof (zout), ieniemienie planeetjes (peper), planetoïden (suiker) en vallende sterren (geraspte parmigiano). Zet nog eens 10 min. in de ruimtecapsule.
  6. Werk net voor het opdienen je betoverend lekkere taart af met de basilicumblaadjes. Proef en ervaar een gevoel van gewichteloosheid.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 987; energie (kCal): 237; vetten (g): 14,5; verzadigde vetten (g): 7,5; koolhydraten (g): 19,3; suikers (g): 3,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 6,7; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 664,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht
  • Hemelse taart van vuurkometenD