Recept zoekresultatenHamburger (met truffelmayonaise)
Delhaize logo
  • Hamburger (met truffelmayonaise)

Hamburger (met truffelmayonaise)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Hamburger (met truffelmayonaise)

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 runderburgers
  • 2 tomaten
  • 3 sjalotten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g versgesneden ijsbergsla
  • 12 plakjes augurk
  • 4 bio hamburgerbroodjes met sesam
  • 1 laurierblaadje
  • 100 g mayonaise
  • 1 el truffeltapenade
  • 125 ml rode wijn
  • 1 el fijne suiker
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Butcher burger | Hereford
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    16,67 €/kg
    €5,00
    F2020082800067160000
  • Tomaten | 6 stuks
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    4,20 €/kg
    €3,99
    F2021032900078840000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Rode uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    1,85 €/kg
    €1,39
    F2015060500314850000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Pel en snijd de sjalotten in ringen en hak de look fijn. Verwarm de helft van de olijfolie in een steelpan en stoof er de sjalot met de look in aan. Voeg het laurierblad en de suiker toe en meng. Voeg hier de wijn aan toe en laat gedurende 15 minuten op een zacht vuur inkoken tot een compote. Kruid met peper en zout.
    2. Meng de mayonaise met de truffeltapenade en houd het apart.
    3. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Pel de rode ui en snijd hem in fijne ringen.
    4. Verwarm een antikleefpan, snijd de broodjes door en toast de binnenkanten op de pan. Bak ondertussen in een andere pan de hamburgers langs elke zijde 3 minuten met de rest van de olijfolie.
    5. Bouw de hamburger op met de onderkant van het broodje, truffelmayonaise, ijsbergsla, 3 plakjes augurk, 2 plakjes tomaat, 3 ringen rode ui, hamburger, sjalottencompote. Smeer op het hoedje nog wat truffelmayonaise en zet hem er bovenop.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Hamburger (met truffelmayonaise)

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Butcher burger | Hereford
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    16,67 €/kg
    €5,00
    F2020082800067160000
  • Tomaten | 6 stuks
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    950 gr
    4,20 €/kg
    €3,99
    F2021032900078840000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Rode uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    1,85 €/kg
    €1,39
    F2015060500314850000