Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGroentechips, paprikadip met noten en granaatappel
Delhaize logo
  • Groentechips, paprikadip met noten en granaatappel

Groentechips, paprikadip met noten en granaatappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Groentechips, paprikadip met noten en granaatappel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 grote wortelen
  • peper en zout
  • 1 grote gele raap
  • 3 lange rode Ramiropaprika's (voor de dipsaus)
  • 1 granaatappel (voor de dipsaus)
  • 1 takje tijm (voor de dipsaus)
  • 100 g walnoten (voor de dipsaus)
  • Peper en zout (voor de dipsaus)
  • 1/2 kl harissa (voor de dipsaus)
  • 1 stukje rode peper (voor de dipsaus)
  • 1 grote pastinaak

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 1,45 u. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 210°C en rooster er de paprika’s gedurende 45 min in. Draai ze halverwege de baktijd om. Doe ze in een pot die je luchtdicht afsluit. Laat ze afkoelen.
  2. Verlaag de temperatuur van de oven tot 100°C. Snijd de groenten met de mandoline in fijne plakjes.
  3. Bedek de 2 ovenplaten met bakpapier, verdeel er de groenten over en laat ze 1 u in de oven drogen. Verwissel de ovenplaten na 30 min van plaats.
  4. Verwijder het vel van de paprika’s, dat nu gemakkelijk loskomt, en ontpit ze. Gril de noten en de gehakte rode peper in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof. Doe ze in de beker van de mixer, met het sap van de granaatappel, de harissa, de paprika’s, peper en zout. Mix tot een homogene saus.
  5. Breng de chips op smaak met peper en zout. Werk de dipsaus af met een beetje tijm en serveer ze met de chips. Lekker als aperitief of bij geroosterd vlees.

Tip:

Hoe pers je het sap van een granaatappel? Even gemakkelijk als een sinaasappel: snijd hem gewoon in 2 en gebruik een citruspers.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
  • Groentechips, paprikadip met noten en granaatappel