Recept zoekresultatenGroene aspergetaart met parmigiano
Delhaize logo
  • Groene aspergetaart met parmigiano
Groene aspergetaart met parmigiano

Groene aspergetaart met parmigiano

door Alexandre Dionisio
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 220 g groene mini-asperges
  • 1 biocitroen
  • 2 eieren
  • 1 plak bladerdeeg
  • 75 g paneermeel
  • 1 el geraspte parmigiano
  • 90 g geraspte parmigiano
  • 50 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 220 g groene mini-asperges
  • 1 biocitroen
  • 2 eieren
  • 1 plak bladerdeeg
  • 75 g paneermeel
  • 1 el geraspte parmigiano
  • 90 g geraspte parmigiano
  • 50 g boter
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Kneed de boter, het paneermeel, 180 g geraspte parmigiano, de eieren, 1 el olijfolie, peper en zout tot een homogeen deeg. Rol het deeg tot worsten, wikkel ze in vershoudfolie en laat ze minstens 30 min in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Dompel de mini-asperges in kokend gezouten water en reken 2 min kooktijd. Laat ze voorzichtig op ijsblokjes uitlekken.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik er wat gaatjes in met een vork. Snijd de parmigianoworsten in plakjes en verdeel ze over het bladerdeeg. Leg er de asperges bovenop, bestrijk alles met olijfolie en bak 20 min goudbruin in de oven.
4
Bestrooi met de rest van de geraspte parmigiano, fleur de sel en geraspte citroenzeste. Dien warm op als voorgerecht en geef er een slaatje bij.
1
Kneed de boter, het paneermeel, 180 g geraspte parmigiano, de eieren, 1 el olijfolie, peper en zout tot een homogeen deeg. Rol het deeg tot worsten, wikkel ze in vershoudfolie en laat ze minstens 30 min in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Dompel de mini-asperges in kokend gezouten water en reken 2 min kooktijd. Laat ze voorzichtig op ijsblokjes uitlekken.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik er wat gaatjes in met een vork. Snijd de parmigianoworsten in plakjes en verdeel ze over het bladerdeeg. Leg er de asperges bovenop, bestrijk alles met olijfolie en bak 20 min goudbruin in de oven.
4
Bestrooi met de rest van de geraspte parmigiano, fleur de sel en geraspte citroenzeste. Dien warm op als voorgerecht en geef er een slaatje bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Pasen
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€18,73