Recept zoekresultatenGratin van bloemkool met rucolacrumble
Delhaize logo
  • Gratin van bloemkool met rucolacrumbleB

Gratin van bloemkool met rucolacrumble

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Gratin van bloemkool met rucolacrumbleB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eieren
  • 1 kleine bloemkool
  • 2 uien
  • 75 g rucola
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 150 g Parmigiano
  • 2,5 dl room
  • 100 g havermout
  • 50 g panko
  • 3 el olijfolie
  • 75 g boter
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,18 €/kg
    €2,35
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. kooktijd

    1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote kookpot. Bedek ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Giet ze af na 20 à 25 min. kooktijd.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 1/3 van de grofgehakte rucola met 1 el olijfolie, de havervlokken, de panko en de helft van de geraspte parmigiano. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en bak 15 min. goudbruin in de oven. Laat lauw worden. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180°C.
    3. Fruit intussen de fijngesnipperde uien gedurende 15 min. op een zacht vuurtje in een grote sauteerpan, met 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
    4. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze 6 min. in een kookpot kokend gezouten water. Snijd de bladeren van de bloemkool lichtjes in en snijd het dikste deel van de nerven middendoor. Voeg ze toe in de kookpot en laat nog 4 min. koken. Giet af, meng de bloemkool met de uien en breng verder op smaak.
    5. Giet de gekookte aardappelen af en plet ze met de boter en 5 el olijfolie. Voeg de rest van de gehakte rucola toe en breng verder op smaak. Verdeel de rucolapuree over de bodem van een ovenschaal. Bedek ze met het uien-bloemkoolmengsel. Klop de eieren los met de room, de rest van de parmigiano, peper en zout. Overgiet er de groenten mee, bedek ze met de crumble en bak 30 min. goudbruin in de oven.
    6. Serveer warm, met een slaatje.

    Tip: Je kunt een overschot crumble zonder probleem een paar dagen in een metalen doos bewaren, op kamertemperatuur.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 694; energie (kCal): 167; vetten (g): 11,5; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 10,1; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 972,27
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Gratin van bloemkool met rucolacrumbleB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    1 st
    1,79 €/st
    €1,79
  • Rucola
    50 gr
    15,80 €/kg
    €0,79
  • Aardappelen | Nicola
    2 kg
    1,18 €/kg
    €2,35