Recept zoekresultatenGranité van Sauternes, mango en passievruchten
Delhaize logo
  • Granité van Sauternes, mango en passievruchten

Granité van Sauternes, mango en passievruchten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Granité van Sauternes, mango en passievruchten

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 heel rijpe mango’s
  • 6 passievruchten
  • 1,5 dl Sauternes (of vers bioappelsap)
  • 40 g kristalsuiker
  • 1 dl water
  • 1/2 doos krokante soufflés met amandelschilfers Taste Of Inspirations (45 g)
  • 4 takjes Thaise basilicum

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996042500337120000
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    6 st
    0,55 €/st
    €3,29
    F1986053100337200000
  • Sap | Appel | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    3,09 €/l
    €3,09
    F2015071300351200000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2017121501372220000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. (+ 6 u vriestijd)

    1. Breng het water met de suiker aan de kook en laat 10 min op een zacht vuurtje sudderen. Laat de siroop lauw worden.
    2. Schil de mango’s, snijd ze in stukken (500 g netto) en mix ze fijn met de siroop. Meng vervolgens met de Sauternes (of het appelsap) en de pulp van de passievruchten.
    3. Giet de bereiding in een grote pot met platte bodem (grote bewaardoos of ovenschaal) in een laag van 2 à 3 cm dikte. Dek af en laat minstens 6 u in de diepvriezer opstijven (het beste is om dit een dag op voorhand te doen).
    4. Schraap de bereiding los met een vork en verdeel de schilfers over dessertschaaltjes. Werk af met blaadjes Thaise basilicum en dien meteen op. Geef er de krokante soufflés met amandelschilfers bij.

    Tip: Als je diepvriezer te klein is voor een grote platte pot of als je een grote hoeveelheid granité maakt, moet je de bereiding ± om de 3 uur met een vork losschrapen, anders wordt het een reusachtige ijsblok.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Winter
    • Granité van Sauternes, mango en passievruchten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996042500337120000
  • Passievruchten | Verpakt per 6
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    6 st
    0,55 €/st
    €3,29
    F1986053100337200000
  • Sap | Appel | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    3,09 €/l
    €3,09
    F2015071300351200000
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2017121501372220000