Glutenvrije crumble met banaan, kokos en chocolade
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 90 g bloemsuiker
- 60 g chocoladeschilfers
- 100 g kokospoeder
- 4 kleine bananen
- 1 eiwit
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016062803657510000
S2016112203678630000
S2016101703674460000
F2019112500047060000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de bananen in blokjes en meng er de chocoladeschilfers onder. Verdeel over vuurvaste potjes of een ovenschaal.
- Klop het eiwit stijf, terwijl je er geleidelijk aan de bloemsuiker onder mengt. Voeg vervolgens het kokospoeder toe en meng goed. Bedek de bananen met deze bereiding en bak 20 min in de oven.
- Dien warm op met een bolletje ijs of lauw met een beetje slagroom of met crème anglaise.
Kooktip
Gebakken banaan niet zo je ding? ‘No problemo’: vervang de banaan door verse ananas.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 936; energie (kCal): 225; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 8,2; koolhydraten (g): 30,8; suikers (g): 23,4; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 451,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Dessert
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2016062803657510000
S2016112203678630000
S2016101703674460000
F2019112500047060000