Recept zoekresultatenGlutenvrije crumble met banaan, kokos en chocolade
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:33
    C
  • Glutenvrije crumble met banaan, kokos en chocolade

Glutenvrije crumble met banaan, kokos en chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Dessert
Glutenvrije crumble met banaan, kokos en chocoladeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 90 g bloemsuiker
  • 60 g chocoladeschilfers
  • 100 g kokospoeder
  • 4 kleine bananen
  • 1 eiwit

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuiker
    250 gr
    2,76 €/kg
    €0,69
    S2016062803657510000
  • Chocolade | Puur | Schilfers
    60 gr
    30,83 €/kg
    €1,85
    S2016112203678630000
  • Kokosnoot | Geraspt
    115 gr
    23,39 €/kg
    €2,69
    S2016101703674460000
  • Bananen | CO2 neutraal
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019112500047060000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
    2. Snijd de bananen in blokjes en meng er de chocoladeschilfers onder. Verdeel over vuurvaste potjes of een ovenschaal. 
    3. Klop het eiwit stijf, terwijl je er geleidelijk aan de bloemsuiker onder mengt. Voeg vervolgens het kokospoeder toe en meng goed. Bedek de bananen met deze bereiding en bak 20 min in de oven. 
    4. Dien warm op met een bolletje ijs of lauw met een beetje slagroom of met crème anglaise. 

    Kooktip
    Gebakken banaan niet zo je ding? ‘No problemo’: vervang de banaan door verse ananas.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 936; energie (kCal): 225; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 8,2; koolhydraten (g): 30,8; suikers (g): 23,4; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 451,12
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Dessert
    Dessert
    • 00:00
      -00:33
      C
    • Glutenvrije crumble met banaan, kokos en chocolade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuiker
    250 gr
    2,76 €/kg
    €0,69
    S2016062803657510000
  • Chocolade | Puur | Schilfers
    60 gr
    30,83 €/kg
    €1,85
    S2016112203678630000
  • Kokosnoot | Geraspt
    115 gr
    23,39 €/kg
    €2,69
    S2016101703674460000
  • Bananen | CO2 neutraal
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019112500047060000