Recept zoekresultatenGevulde aubergines met lamsvlees
Delhaize logo
  • Gevulde aubergines met lamsvlees

Gevulde aubergines met lamsvlees

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met lamsvlees

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g lamsgehakt zonder kruiden
  • 2 takjes tijm
  • 1 grote tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 1 el tomatenconcentraat
  • fijngesneden peterselie
  • 2 grote aubergines
  • 4 x 1⁄2 ontpitte rode peper
  • 1,9 dl lamsfond
  • scheutje olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de aubergines overlangs in 2. Snijd hun vruchtvlees kruisgewijs in en breng ze op smaak. Schik ze in een ovenschaal.
  3. Kruid het lamsgehakt zonder kruiden met peper en zout, voeg takjes tijm toe en meng. Verdeel in porties. Druk 1 portie gehakt op elke halve aubergine.
  4. Snijd de rode pepers overlangs in 2 en leg ze bovenop. Besprenkel met een scheutje olijfolie en schuif 40 min. in de oven.
  5. Snijd de tomaat en ontpitte rode paprika in stukken. Hak de sjalot. Fruit alles gedurende 5 min. op een matig vuurtje, in een steelpan met olijfolie. Voeg lamsfond toe en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg tomatenconcentraat toe en mix. Breng verder op smaak.
  6. Serveer de aubergines met de saus en werk af met gehakte peterselie.

Kooktip

Waarom de aubergines insnijden? Zo absorberen ze het vrijgekomen braadvocht van het gehakt en worden ze lekker mals.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Gevulde aubergines met lamsvlees