• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Terug

Gepocheerde kip gekookt in een Aziatische bouillon

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Dieet: Lactose vrij
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Recepten voor elke dag

Dit recept versturen

Gepocheerde kip gekookt in een Aziatische bouillon
Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 500 g kippenborstfilets
  • 50 g champignons (naar keuze)
  • 1 rode ui
  • 1 l water
  • 1 kl rode currypasta
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 4 takjes basilicum
  • 2 stengels citroengras
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 rood pepertje
Bereiding

Bereidingstijd: 10 min. + 15 min. kooktijd

  1. Giet het water in een kookpot en voeg de fijngesnipperde rode ui toe, de in 2 gesneden stengels citroengras, de gepelde en gehalveerde teentjes knoflook, de in plakjes gesneden gember, de sojasaus, de rode currypasta, het verkruimelde bouillonblokje en het in de lengte gehalveerde en ontpitte pepertje. Warm zachtjes op, tot net onder het kookpunt.
  2. Snijd de kipfilets in dunne plakjes en dompel ze in de warme bouillon. Laat 10 min. lichtjes pruttelen. Voeg de champignons toe (snipper ze fijn, als ze groot zijn) en laat nog 5 min. doorkoken.
  3. Verdeel over kommen en bestrooi met basilicumblaadjes.

Kooktip

Is de kip bijna gaar? Haal dan je lepel boven om te proeven van de kippenbouillon. Maar, opgepast, eerst blazen! Als hij smaak mist, voeg je nog een beetje zout toe. Als hij pit mist, voeg je nog een beetje peper toe.

Nutritionele informatie

Energie: 152 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst