Recept zoekresultatenGepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn
Delhaize logo
  • Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn

Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Andere
Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 eetlepels mengeling van zonnebloem-, pompoen- en sesampitten
  • zwarte peper van de molen
  • 1 scheutje wijnazijn
  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • 2 mandarijnen
  • 1/2 granaatappel, goed rijp
  • 2 takjes dragon
  • 2 plukjes kervel
  • 4 takjes bladpeterselie
  • zout
  • 1 klein boeket koriander
  • 200 g rauwe kleine rode bieten met steeltjes en blaadjes
  • 4 eieren
  • 1 l water

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 1 nacht weken

  1. Een dag op voorhand laat je de zaden weken in koud water dat je tweemaal ververst. Spoelen en laten uitlekken.
  2. Schil de bieten. Hou de zachte steeltjes en de blaadjes apart. Snij de bieten in schijfjes. Haal de pitten uit de granaatappel. Maak een vinaigrette met het sap van de mandarijnen, de koolzaadolie, peper en zout. Doe de bieten, de granaatappelpitten en de zaden in een slakom en meng ze met de vinaigrette.
  3. Was de blaadjes van de bieten en de afgeplukte kruiden. Zwier ze droog.
  4. Breng het water aan de kook met een scheutje wijnazijn en zout. Breek een ei in een kommetje. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en giet het ei voorzichtig in het water. Zorg ervoor dat eiwit en eigeel samenblijven en laat 2 à 2,5 minuten pocheren naargelang de grootte van het ei. Haal het gepocheerde ei met een schuimspaan uit het water en leg het in een slakom met koud water om het kookproces te stoppen. Spoel nadien met azijn. Leg het ei op keukenpapier en snij de randen eraf om het mooi rond geheel te bekomen. Herhaal dit voor alle andere eieren.
  5. Leg een ei op elk bord. Verdeel de bietensalade en de kruidenmengeling over de borden.

Kooktip

Giet een flinke scheut azijn in het kookwater om de gepocheerde eieren te doen slagen. De zuurtegraad bevordert het stollen van de eiwitten. Belangrijk, kook ze één voor één!

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Lunch
Alle seizoenen
Andere
  • Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn