Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenGeparfumeerde rundsbrochettes en lauwe quinoasalade
Delhaize logo
  • Geparfumeerde rundsbrochettes en lauwe quinoasalade
    A
Geparfumeerde rundsbrochettes en lauwe quinoasaladeA

Geparfumeerde rundsbrochettes en lauwe quinoasalade

door Loïc Van Impe
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g rumsteak
  • 1 zoete ui
  • 1 komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rood chilipepertje
  • 5 cm gember
  • 2 bokalen hele rode paprika’s
  • 2 limoenen
  • 1 granaatappel
  • 1 bussel koriander
  • 300 g quinoa
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g rumsteak
  • 1 zoete ui
  • 1 komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rood chilipepertje
  • 5 cm gember
  • 2 bokalen hele rode paprika’s
  • 2 limoenen
  • 1 granaatappel
  • 1 bussel koriander
  • 300 g quinoa
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Haal het vlees uit de koelkast. Kook de quinoa volgnes de instructies op de verpakking.
2
Hak de ontpitte rode peper en mix hem in de beker van de hakmolen fijn met zout, het sap van de limoenen, de lente-uitjes, de geraspte gember en de koriandersteeltjes.
3
Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine vierkante stukken. Haal de pitjes uit de granaatappel. Ontpit de komkommer en snijd hem in blokjes. Haal de pan met de gekookte quinoa van het vuur en schep er al deze ingrediënten bij, samen met 4 el marinade. Breng verder op smaak.
4
Snijd de rumsteaks in blokjes, snijd de zoete ui in stukken en rijg ze op satéstokjes. Smeer ze in met olijfolie en gril ze kort aan de 4 kanten, op een hete grill (verwarmd zonder toevoeging van vetstof) of op de barbecue. Haal de brochettes na het bakken nog even door de rest van de marinade.
5
Serveer de brochettes met de lauwe quinoasalade en bestrooi ze met korianderblaadjes.
1
Haal het vlees uit de koelkast. Kook de quinoa volgnes de instructies op de verpakking.
2
Hak de ontpitte rode peper en mix hem in de beker van de hakmolen fijn met zout, het sap van de limoenen, de lente-uitjes, de geraspte gember en de koriandersteeltjes.
3
Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine vierkante stukken. Haal de pitjes uit de granaatappel. Ontpit de komkommer en snijd hem in blokjes. Haal de pan met de gekookte quinoa van het vuur en schep er al deze ingrediënten bij, samen met 4 el marinade. Breng verder op smaak.
4
Snijd de rumsteaks in blokjes, snijd de zoete ui in stukken en rijg ze op satéstokjes. Smeer ze in met olijfolie en gril ze kort aan de 4 kanten, op een hete grill (verwarmd zonder toevoeging van vetstof) of op de barbecue. Haal de brochettes na het bakken nog even door de rest van de marinade.
5
Serveer de brochettes met de lauwe quinoasalade en bestrooi ze met korianderblaadjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 94 kcal - Vetten: 2,6 g - Koolhydraten: 10,1 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 6,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 94 kcal - Vetten: 2,6 g - Koolhydraten: 10,1 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 6,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rumsteak | Rund | Belgisch

Delhaize

Rumsteak | Rund | Belgisch

3 × +/- 220 gr

+/-€13,20

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Granaatappel | Per stuk | Cat1

Delhaize

Granaatappel | Per stuk | Cat1

1 st

€1,99

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Quinoa | Bio | Kookbuiltje

Bosto

Quinoa | Bio | Kookbuiltje

4 x 75 gr

Bio

€4,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€29,37