Recept zoekresultatenGelakte tofu, aubergines uit de oven en gebakken rijst met uien
Delhaize logo
  • Gelakte tofu, aubergines uit de oven en gebakken rijst met uienA

Gelakte tofu, aubergines uit de oven en gebakken rijst met uien

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Gelakte tofu, aubergines uit de oven en gebakken rijst met uienA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 aubergines
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes koriander
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 10 el olijfolie
  • 5 cl sojasaus
  • 5 cl mirin
  • 1 el honing
  • 250 g yoghurt natuur
  • 250 g basmatirijst
  • 350 g uien
  • 500 g biotofu
  • 3 takjes munt
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 el curry ‘Madras’ Market Fresh
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. (+ 24 u. marineren)

  1. Meng een dag op voorhand de sojasaus, de honing en de mirin in een schaal. Snijd de tofu in 4 dikke plakjes, leg ze in de marinade en bestrijk ze langs alle kanten. Dek de schaal af en zet in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aubergines overlangs in 2, maak kruisgewijs insnijdingen in het vruchtvlees en schik ze met de snijkant naar boven op de ovenplaat. Smeer elke auberginehelft in met 1 el olijfolie en bestuif met curry Madras. Bestrooi met geriste tijm en prik fijne plakjes knoflook in de aubergines. Laat ze 25 min braden.
  3. Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout. Houd apart.
  4. Snipper de uien fijn en fruit ze 10 min op een matig vuurtje, in een grote braadpan met 4 el olijfolie. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking, roer hem onder de uien en fruit alles samen.
  5. Verwarm intussen 1 el olijfolie in een braadpan en leg er de tofuplakken in. Giet er de marinade bij en laat op een vrij hoog vuur inkoken. Draai de tofuplakken om zodat ze aan de 2 kanten karamelliseren.
  6. Breng de rijst verder op smaak, haal de pan van het vuur en werk af met plukjes koriander, basilicum en munt.
  7. Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en dien heel warm op, met de yoghurtsaus.

Tip: Ben je gehaast? De tofu hoeft niet verplicht 24 u te marineren, maar het geeft hem wel meer smaak.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Gelakte tofu, aubergines uit de oven en gebakken rijst met uienA