Gelakte aubergines met gember, gedroogde eend en appelsien
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
5 op 5Lactose vrij
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 pakken gedroogde eendenborstfilet taste of Inspirations (2 x 60 g)
- 2 grote aubergines
- 5 sinaasappelen
- 1 bokaal gember op siroop (164 g)
- 4 el olijfolie
- 4 takjes bladpeterselie
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082100289210000
F1999081300374800000
F2015102800341100000
F2019013100030620000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. rusttijd
- Snijd de aubergines in lange plakken van 1 cm dikte. Kruid ze royaal met zout en laat ze minstens 30 min. in een zeef uitlekken.
- Schil 2 sinaasappelen à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze in blokjes. Houd apart. Mix de gember en zijn siroop met het sap van 3 sinaasappelen in de beker van de mixer fijn. Laat in een steelpan tot siroop inkoken, op een hoog vuur.
- Dep de aubergineplakken droog tussen 2 dubbele lagen keukenpapier. Smeer ze heel lichtjes in met olijfolie en bak ze aan de 2 kanten kort goudbruin. Besprenkel de aubergineplakken met siroop en laat telkens een aantal plakjes op een hoog vuur karamelliseren. Houd ze warm. Fruit de sinaasappelblokjes 1 min. in dezelfde braadpan.
- Verdeel alles over de borden en voeg de sneetjes eendenborstfilet toe. Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.
Tip: Haal de gedroogde eendenborstfilet 30 min. voor het opdienen uit de koelkast, zo smelten de sneetjes in de mond!
Weinig tijd? Gebruik gegrilde aubergineplakjes uit de diepvriesafdeling.
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082100289210000
F1999081300374800000
F2015102800341100000
F2019013100030620000
Laad nog 2 producten