Recept zoekresultatenGehaktbrood met spinaziestoemp Plat National
Delhaize logo
  • Gehaktbrood met spinaziestoemp Plat NationalD

Gehaktbrood met spinaziestoemp Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Gehaktbrood met spinaziestoemp Plat NationalD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g ongekruid kalfs- en varkensgehakt
  • 50 g pancetta in sneetjes
  • 1 ei
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 200 g jonge spinazie
  • 1 sjalot
  • 2 dl volle melk
  • 70 g geraspte parmezaan
  • 2 el mosterd
  • 90 g boter
  • 1/4 bot platte peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 zakje kruidenmix Delhaize gehakte tuinkruiden (35 g)
  • 1/2 koffielepel gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • PANCETTA
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    22,90 €/kg
    €2,29
    F2018011100371840000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Jonge spinazieblaadjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    F2014100600351700000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,08 €/kg
    €1,54
    F2015060500309010000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 55 min.

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Pel en snijd de sjalotten fijn. Meng deze in een kom samen met het gehakt, de parmezaan, het ei, het kruidenzakje, de mosterd, de tijm, de gehakte peterselie, peper en zout.
    2. Kneed alles goed door elkaar en vorm er een vleesbrood van. Schik de plakjes pancetta op het gehaktbrood zodat het volledig bedekt is, en leg het dan in een ovenschaal. Verdeel 1/3 van de boter over het vlees en bak het af in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
    3. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten kokend water.
    4. Spoel de spinazie, giet in een vergiet en hak ze grof. Smelt 1/3 van de boter in een pan en stoof er de spinazie in gaar.
    5. Giet de aardappelen af en voeg er de melk en de rest van de boter aan toe. Meng de spinazie met zijn vocht onder de aardappelen en prak alles fijn met een aardappelstamper. Kruid de spinaziepuree met peper, zout en nootmuskaat.
    6. Serveer met het gesneden gehaktbrood.

    Tip: Controleer het vlees na 45 minuten of het gaar is. Dat doe je door er in te prikken met bv. een vleesvork. Loopt er nog vocht uit dan laat je het nog 5 of 10 minuten verder bakken.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Gehaktbrood met spinaziestoemp Plat NationalD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • PANCETTA
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    100 gr
    22,90 €/kg
    €2,29
    F2018011100371840000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Jonge spinazieblaadjes
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    8,95 €/kg
    €1,79
    F2014100600351700000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,08 €/kg
    €1,54
    F2015060500309010000