Recept zoekresultatenGegrilde zeebaarsfilets en pebre met tomaten
Delhaize logo
  • Gegrilde zeebaarsfilets en pebre met tomatenA

Gegrilde zeebaarsfilets en pebre met tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gegrilde zeebaarsfilets en pebre met tomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eetlepels olijfolie (voor het bakken)
  • 2 bussels lente-uitjes
  • 6 limoenen
  • 250 g kerstomaatjes
  • 5 cl olijfolie
  • 40 g koriander
  • 1 limoen (voor de garnituur)
  • 600 g zeebaarsfilets
  • 500 g grote rijpe tomaten
  • 2 groene (of gele) pepertjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 29/01
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Zeebaarsfilet
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 2 u marinade

    1. Snipper de lente-ui fijn en laat ze in koud water weken.
    2. Plet de tomaten met je vingers boven een slakom. Hak ze indien nodig een beetje. Verwijder de zaadlijsten en de pitten uit de pepertjes. Hak ze fijn. Snijd de kerstomaten in partjes. Hak ook de koriander (houd een paar blaadjes apart voor de afwerking) en doe alles in de kom. Voeg het sap van de limoenen toe, samen met de uitgelekte lente-ui. Dek af en laat minstens 2 u in de koelkast marineren.
    3. Giet het sap van de marinade weg, voeg de olijfolie toe en kruid met zout.
    4. Rooster de zeebaarsfilets op de velkant, op een hoog vuur in een pan met de olie. Draai ze om en laat ze 2 à 3 min. verder garen op een zacht vuurtje. Kruid de velkant op het einde met zout.
    5. Dien de zeebaarsfilets op met de pebre en met bulgur; versier met schijfjes limoen.

    Kooktip

    Voor een traditionele pebre gebruik je eigenlijk gedroogde uien. Laat de uien driemaal 10 min. weken in koud water, tussendoor spoel je ze en laat je ze uitlekken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 398; energie (kCal): 95; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 486,59
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde zeebaarsfilets en pebre met tomatenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 29/01
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Zeebaarsfilet
    Dit product is niet meer beschikbaar