Recept zoekresultatenGegrilde varkenskotelet met kruiden
Delhaize logo
  • Gegrilde varkenskotelet met kruiden
    B

Gegrilde varkenskotelet met kruiden

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Hoofdgerecht
Gegrilde varkenskotelet met kruidenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 varkenskoteletten
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1/2 citroen
  • 4 el olijfolie
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Varkenskoteletten | 2ST

Delhaize

Varkenskoteletten | 2ST

2 × +/- 420 gr

+/-€6,94

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€13,00

Begin met koken

Bereidingstijd : 5 min. + 2 u. marineren

  1. Pers het sap van de citroen uit boven een schaal en voeg er de olie, de gepelde en in plakjes gesneden tenen look, de grof gehakte tijm en de rozemarijn aan toe. Meng alles goed door elkaar en leg er de varkenskoteletten in. Wrijf het vlees goed in met de marinade en dek de schotel af. Laat het geheel rusten in de koelkast gedurende minstens 2 uur.
  2. Haal de schaal met vlees minstens een half uur vooraf uit de koelkast. Haal de koteletten uit de marinade en verwijder zorgvuldig de look, tijm en rozemarijn. Verhit ondertussen een grillpan en bak het vlees 1 min aan elke kant op een hevig vuur. Verlaag het vuur, kruid met peper en zout en gaar het vlees nog 3 minuten verder op een zacht vuur (of iets langer naar gelang de dikte van het vlees).
  3. Strooi er, net voor het opdienen, nog wat extra verse kruiden over. Dien op met gegrilde of geroosterde groenten, krieltjes of geprakte aardappelen met olijfolie.

Tip: De look kleurt zwart en wordt bitter bij het grillen. Het is dus belangrijk om alle plakjes te verwijderen voor je het vlees grilt.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 174 kcal - Vetten: 10,9 g - Koolhydraten: 0,6 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 18,5 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100 g: Energie: 174 kcal - Vetten: 10,9 g - Koolhydraten: 0,6 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 18,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Hoofdgerecht
  • Gegrilde varkenskotelet met kruiden
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Varkenskoteletten | 2ST

Delhaize

Varkenskoteletten | 2ST

2 × +/- 420 gr

+/-€6,94

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€13,00