1
Haal de tonijn minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Snijd de wortelhaartjes van de prei met ± 1 cm wit weg en houd ze apart. Snijd de rest (ook het groen) in stukken van ± 10 cm, snipper ze overlangs fijn en spoel grondig. Dompel de prei in een kookpot kokend gezouten water en kook hem 5 min. Laat meteen in heel koud water schrikken.
3
Ontpit de olijven en hak ze. Voeg de paprika’s, de tomaten en de artisjokharten toe, met hun geparfumeerde olie. Meng er de goed uitgelekte prei en de helft van de olijfolie onder.
4
Warm de frituurolie op. Meng de bloem met de paprika. Spoel de preistukjes met de wortelhaartjes grondig, snijd ze in 2, dep ze droog en rol ze in de bloem. Schud er de bloem af en bak ze kort goudbruin in de hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
5
Verwarm een grillpan. Smeer de tonijnsteaks in met olijfolie, kruid ze met peper en met zout. Schroei ze in de hete grillpan 1 min. per kant dicht. Leg ze op een plank en snijd ze in dikke sneetjes. Verdeel de tonijn over de borden, met de groentesalade en de gebakken wortelhaartjes. Smakelijk!
1
Haal de tonijn minstens 30 min. op voorhand uit de koelkast.
2
Snijd de wortelhaartjes van de prei met ± 1 cm wit weg en houd ze apart. Snijd de rest (ook het groen) in stukken van ± 10 cm, snipper ze overlangs fijn en spoel grondig. Dompel de prei in een kookpot kokend gezouten water en kook hem 5 min. Laat meteen in heel koud water schrikken.
3
Ontpit de olijven en hak ze. Voeg de paprika’s, de tomaten en de artisjokharten toe, met hun geparfumeerde olie. Meng er de goed uitgelekte prei en de helft van de olijfolie onder.
4
Warm de frituurolie op. Meng de bloem met de paprika. Spoel de preistukjes met de wortelhaartjes grondig, snijd ze in 2, dep ze droog en rol ze in de bloem. Schud er de bloem af en bak ze kort goudbruin in de hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
5
Verwarm een grillpan. Smeer de tonijnsteaks in met olijfolie, kruid ze met peper en met zout. Schroei ze in de hete grillpan 1 min. per kant dicht. Leg ze op een plank en snijd ze in dikke sneetjes. Verdeel de tonijn over de borden, met de groentesalade en de gebakken wortelhaartjes. Smakelijk!