• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €15 korting* ! Promocode : FIRST  Meer info
Terug

Gegrilde lamskoteletjes met chimichurri

Makkelijk
Duur
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Dieet: Gluten vrij
  • Maaltijd: Hoofdgerecht,Lunch,Diner
  • Gelegenheid: Barbecue,Vasten,Pasen,Party

Dit recept versturen

Gegrilde lamskoteletjes met chimichurri
Makkelijk
Duur
Minder of gelijk aan 30 min.
1/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 1 biocitroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • fleur de sel
  • 2 jonge uitjes
  • 2 eetlepels xeresazijn
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 rode peper
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje basilicum
  • 1/2 koffielepel Espelettepeper
  • 2 dl olijfolie (voor de chimichurrisalsa)
  • 1 kg lage lamsribben
  • 1/2 bosje origano
Gegrilde lamskoteletjes met chimichurri
Bereiding

Bereidingstijd: 10 min + 5 min kooktijd

  1. Kruid met peper en bestrooi met geriste tijm, fleur de sel en ± 1 kl geraspte citroenzeste.
  2. Maak de chimichurri: mix alle kruiden samen met het pepertje en de gehakte lente-uitjes. Voeg ook de geperste teentjes knoflook, de Espelettepeper, de azijn, de olie en zout toe. Mix schoksgewijs, zo vermijd je dat de salsa te fijn gemalen is.
  3. Warm een grillpan op.
  4. Leg de lamsribben in de hete grillpan en gril ze 1.30 min aan elke kant, op een hoog vuur. Verlaag de temperatuur en laat nog enkele minuten garen (het vlees moet binnenin nog rosé zijn).
  5. Dien de lamsribben op met de salsa, gebakken krielaardappelen en een mooie sla.

Nutritionele informatie

Energie: 319 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst