Recept zoekresultatenGegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurumaboter
Delhaize logo
  • Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurumaboter

Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurumaboter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurumaboter

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g kalfsbout in vier stukken gesneden
  • 4 sjalotten
  • 40 cl melk
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 glas witte wijn
  • 1 glas wijnazijn
  • peper en zout
  • 100 g boter
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel gehakte noten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Melk | 0% V.G.

Campina

Melk | 0% V.G.

6 x 1 l

€11,89

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

35 gr

€3,49

Hazelnoten | geroosterd

Delhaize

Hazelnoten | geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€43,66

Begin met koken

Bereidingtijd : 20 min. + 45 min. kooktijd

  1. Voor de gekonfijte sjalotten: pel de sjalotten en laat in hun geheel. Kook de gepelde sjalotten in de melk, met de tijm,laurier en suiker. Kruid met zout en peper.
  2. Smelt wat boter in een pan en kleur hierin de gegaarde sjalotten gedurende 30 min. Lepel er de rest van het melkkookvocht over en laat de sjalotten konfijten.
  3. Voor de kurkumaboter: smelt de zachte boter en voeg de kurkuma, de gehakte noten en de Parmezaanse kaas toe. Kruid met zout en peper.
  4. Bak de kalfsbouten bruin in een hete pan in een beetje olijfolie gedurende 6 tot 8 min. Draai ze halverwege om. Blus met de witte wijn en de wijnazijn. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Laat de saus inkoken. Voeg daarna de boter toe. Houd warm in een sauskom.
  5. Leg een stuk kalfsbout op een bord en leg er wat kurkumaboter op. Serveer de saus apart.
  6. Werk af met een paar blaadjes salie, de gebrande nootjes, enkele Parmezaanschilfers en een paar gekonfijte sjalotten.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
  • Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurumaboter

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Melk | 0% V.G.

Campina

Melk | 0% V.G.

6 x 1 l

€11,89

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

35 gr

€3,49

Hazelnoten | geroosterd

Delhaize

Hazelnoten | geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€43,66