Recept zoekresultatenGegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurumaboter
Delhaize logo
  • Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurumaboter

Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurumaboter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurumaboter

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g kalfsbout in vier stukken gesneden
  • 4 sjalotten
  • 40 cl melk
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 glas witte wijn
  • 1 glas wijnazijn
  • Peper en zout
  • 100 g boter
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel gehakte noten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Medaillon | Kalf
    +/- 240 gr
    +/-21,85€/kg
    +/-€5,24
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Melk | Half Volle | Belgische
    6 x 1 l
    0,97 €/l
    €5,82
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingtijd : 20 min.


    Kooktijd : 45min.

    1. Voor de gekonfijte sjalotten: pel de sjalotten en laat in hun geheel. Kook de gepelde sjalotten in de melk, met de tijm,laurier en suiker. Kruid met zout en peper.
    2. Smelt wat boter in een pan en kleur hierin de gegaarde sjalotten gedurende 30 minuten. Lepel er de rest van het melkkookvocht over en laat de sjalotten konfijten.
    3. Voor de kurkumaboter: smelt de zachte boter en voeg de kurkuma, de gehakte noten en de Parmezaanse kaas toe. Kruid met zout en peper.
    4. Bak de kalfsbouten bruin in een hete pan in een beetje olijfolie gedurende 6 tot 8 minuten. Draai ze halverwege om. Blus met de witte wijn en de wijnazijn. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Laat de saus inkoken. Voeg daarna de boter toe. Houd warm in een sauskom.
    5. Leg een stuk kalfsbout op een bord en leg er wat kurkumaboter op. Serveer de saus apart.
    6. Werk af met een paar blaadjes salie, de gebrande nootjes, enkele Parmezaanschilfers en een paar gekonfijte sjalotten.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    • Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurumaboter

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Medaillon | Kalf
    +/- 240 gr
    +/-21,85€/kg
    +/-€5,24
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Melk | Half Volle | Belgische
    6 x 1 l
    0,97 €/l
    €5,82
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65