Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurumaboter
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldIngrediënten voor 4 Porties
- 800 g kalfsbout in vier stukken gesneden
- 4 sjalotten
- 40 cl melk
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 100 g kristalsuiker
- 1 glas witte wijn
- 1 glas wijnazijn
- peper en zout
- 100 g boter
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- 1/2 eetlepel kurkuma
- 1 eetlepel gehakte noten
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Sjalot | Ui | Netje
500 gr
€1,05
Campina
Melk | 0% V.G.
6 x 1 l
€11,89
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Santa Maria
Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
€4,18
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29
France - Sud Ouest
Bergerac Sec Wit
75 cl
€3,99
Delhaize
Natuurazijn
1,5 l
€0,55
Carlsbourg
Geklaarde boter
225 gr
€5,69
Delhaize
Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
€2,59
Santa Maria
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
€3,49
Delhaize
Hazelnoten | geroosterd
200 gr
€3,19
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Totaal:
€43,66
Begin met koken
Bereidingtijd : 20 min. + 45 min. kooktijd
- Voor de gekonfijte sjalotten: pel de sjalotten en laat in hun geheel. Kook de gepelde sjalotten in de melk, met de tijm,laurier en suiker. Kruid met zout en peper.
- Smelt wat boter in een pan en kleur hierin de gegaarde sjalotten gedurende 30 min. Lepel er de rest van het melkkookvocht over en laat de sjalotten konfijten.
- Voor de kurkumaboter: smelt de zachte boter en voeg de kurkuma, de gehakte noten en de Parmezaanse kaas toe. Kruid met zout en peper.
- Bak de kalfsbouten bruin in een hete pan in een beetje olijfolie gedurende 6 tot 8 min. Draai ze halverwege om. Blus met de witte wijn en de wijnazijn. Haal het vlees uit de pan en houd warm. Laat de saus inkoken. Voeg daarna de boter toe. Houd warm in een sauskom.
- Leg een stuk kalfsbout op een bord en leg er wat kurkumaboter op. Serveer de saus apart.
- Werk af met een paar blaadjes salie, de gebrande nootjes, enkele Parmezaanschilfers en een paar gekonfijte sjalotten.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Sjalot | Ui | Netje
500 gr
€1,05
Campina
Melk | 0% V.G.
6 x 1 l
€11,89
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Santa Maria
Kruiden | Laurierblaadjes
2 × 4 gr
€4,18
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29
France - Sud Ouest
Bergerac Sec Wit
75 cl
€3,99
Delhaize
Natuurazijn
1,5 l
€0,55
Carlsbourg
Geklaarde boter
225 gr
€5,69
Delhaize
Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
€2,59
Santa Maria
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
€3,49
Delhaize
Hazelnoten | geroosterd
200 gr
€3,19
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25