Recept zoekresultatenGegrilde chateaubriand met driekleurige sla en makkelijke bearnaisesaus
Delhaize logo
  • Gegrilde chateaubriand met driekleurige sla en makkelijke bearnaisesaus

Gegrilde chateaubriand met driekleurige sla en makkelijke bearnaisesaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gegrilde chateaubriand met driekleurige sla en makkelijke bearnaisesaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 chateaubriands
  • 1 driekleurige kropsla met kluit
  • 800 g krieltjes
  • 7 el olijfolie
  • 1 eetlepel Xérèsazijn
  • 6 takjes tijm
  • fleur de sel
  • peper
  • 200 g mayonaise (Bearnaisesaus)
  • 1 el mosterd (Bearnaisesaus)
  • 1 el azijn met dragon (Bearnaisesaus)
  • 2 el water (Bearnaisesaus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chateaubriand | Rund | Belgisch
    +/- 300 gr
    +/-18,75€/kg
    +/-€5,63
  • Trio van sla | Kluit
    1 st
    1,19 €/st
    €1,19
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Azijn | Xérès
    25 cl
    8,76 €/l
    €2,19
  • Begin met koken

    1. Haal het vlees uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200° C.
    2. Snijd de ongeschilde krielaardappelen doormidden en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de afgeritste tijmblaadjes en fleur de sel toe. Meng alles en verdeel de aardappelen gelijkmatig over de bakplaat (één laag). Bak gedurende 25 min. goudbruin in de oven en roer af en toe om.
    3. Snijd en was de sla en zwier hem droog. Doe de sla in een slakom.
    4. Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpan. Warm zachtjes op, zonder te koken.
    5. Verwarm de grillpan (droog) op een hoog vuur. Wanneer de grillpan goed heet is, bestrijk je de chateaubriands met olijfolie en schroei je ze anderhalve minuut per kant. Verlaag het vuur tot een minimum. Grill het vlees verder afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van de steaks. Breng op smaak met peper en zout.
    6. Meng de sla met 3 eetlepels olijfolie, de azijn en een snufje zout. Serveer met de chateaubriands, de krielaardappelen en de saus.

    Tip
    Haal de steaks altijd 30 minuten voor het braden uit de koelkast: zo ontspant het vlees en wordt het zachter. Het temperatuurverschil tussen het vlees en de pan wordt op die manier ook kleiner, waardoor de warmte tot in de kern van het vlees kan doordringen.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept: Energie (kcal): 957; Eiwitten (g): 74,9; Vetten (g): 59,8; Koolhydraten (g) : 28,7; Vezels (g): 4,1, Nutri-score; A
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • Gegrilde chateaubriand met driekleurige sla en makkelijke bearnaisesaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chateaubriand | Rund | Belgisch
    +/- 300 gr
    +/-18,75€/kg
    +/-€5,63
  • Trio van sla | Kluit
    1 st
    1,19 €/st
    €1,19
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Azijn | Xérès
    25 cl
    8,76 €/l
    €2,19