Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenGegrilde chateaubriand met driekleurige sla en makkelijke bearnaisesaus
Delhaize logo
  • Gegrilde chateaubriand met driekleurige sla en makkelijke bearnaisesaus
Gegrilde chateaubriand met driekleurige sla en makkelijke bearnaisesaus

Gegrilde chateaubriand met driekleurige sla en makkelijke bearnaisesaus

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 chateaubriands
  • 1 driekleurige kropsla met kluit
  • 800 g krieltjes
  • 7 el olijfolie
  • 1 el Xérèsazijn
  • 6 takjes tijm
  • fleur de sel
  • peper
  • 200 g mayonaise (Bearnaisesaus)
  • 1 el mosterd (Bearnaisesaus)
  • 1 el azijn met dragon (Bearnaisesaus)
  • 2 el water (Bearnaisesaus)
  • 4 chateaubriands
  • 1 driekleurige kropsla met kluit
  • 800 g krieltjes
  • 7 el olijfolie
  • 1 el Xérèsazijn
  • 6 takjes tijm
  • fleur de sel
  • peper
  • 200 g mayonaise (Bearnaisesaus)
  • 1 el mosterd (Bearnaisesaus)
  • 1 el azijn met dragon (Bearnaisesaus)
  • 2 el water (Bearnaisesaus)

Begin met koken

1
Haal het vlees uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200° C.
2
Snijd de ongeschilde krielaardappelen doormidden en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de afgeritste tijmblaadjes en fleur de sel toe. Meng alles en verdeel de aardappelen gelijkmatig over de bakplaat (één laag). Bak gedurende 25 min. goudbruin in de oven en roer af en toe om.
3
Snijd en was de sla en zwier hem droog. Doe de sla in een slakom.
4
Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpan. Warm zachtjes op, zonder te koken.
5
Verwarm de grillpan (droog) op een hoog vuur. Wanneer de grillpan goed heet is, bestrijk je de chateaubriands met olijfolie en schroei je ze anderhalve minuut per kant. Verlaag het vuur tot een minimum. Grill het vlees verder afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van de steaks. Breng op smaak met peper en zout.
6
Meng de sla met 3 eetlepels olijfolie, de azijn en een snufje zout. Serveer met de chateaubriands, de krielaardappelen en de saus.
1
Haal het vlees uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200° C.
2
Snijd de ongeschilde krielaardappelen doormidden en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de afgeritste tijmblaadjes en fleur de sel toe. Meng alles en verdeel de aardappelen gelijkmatig over de bakplaat (één laag). Bak gedurende 25 min. goudbruin in de oven en roer af en toe om.
3
Snijd en was de sla en zwier hem droog. Doe de sla in een slakom.
4
Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpan. Warm zachtjes op, zonder te koken.
5
Verwarm de grillpan (droog) op een hoog vuur. Wanneer de grillpan goed heet is, bestrijk je de chateaubriands met olijfolie en schroei je ze anderhalve minuut per kant. Verlaag het vuur tot een minimum. Grill het vlees verder afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van de steaks. Breng op smaak met peper en zout.
6
Meng de sla met 3 eetlepels olijfolie, de azijn en een snufje zout. Serveer met de chateaubriands, de krielaardappelen en de saus.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept: Energie (kcal): 957; Eiwitten (g): 74,9; Vetten (g): 59,8; Koolhydraten (g) : 28,7; Vezels (g): 4,1, Nutri-score; A

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept: Energie (kcal): 957; Eiwitten (g): 74,9; Vetten (g): 59,8; Koolhydraten (g) : 28,7; Vezels (g): 4,1, Nutri-score; A
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Stoofvlees | 1ste keuze  | Rund | Belgisch

Delhaize

Stoofvlees | 1ste keuze | Rund | Belgisch

2 × +/- 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€14,50

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Krielaardappelen

Delhaize

Krielaardappelen

1 kg

€2,69

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Mayonaise | Eieren

Devos & Lemmens

Mayonaise | Eieren

30 cl

€1,85

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Azijn | Appel-Honing

Taste of Inspirations

Azijn | Appel-Honing

25 cl

€1,99

Mineraal Water | Plat | Glas

Ordal

Mineraal Water | Plat | Glas

6 x 1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,85

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€34,70