1
Haal het vlees uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200° C.
2
Snijd de ongeschilde krielaardappelen doormidden en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de afgeritste tijmblaadjes en fleur de sel toe. Meng alles en verdeel de aardappelen gelijkmatig over de bakplaat (één laag). Bak gedurende 25 min. goudbruin in de oven en roer af en toe om.
3
Snijd en was de sla en zwier hem droog. Doe de sla in een slakom.
4
Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpan. Warm zachtjes op, zonder te koken.
5
Verwarm de grillpan (droog) op een hoog vuur. Wanneer de grillpan goed heet is, bestrijk je de chateaubriands met olijfolie en schroei je ze anderhalve minuut per kant. Verlaag het vuur tot een minimum. Grill het vlees verder afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van de steaks. Breng op smaak met peper en zout.
6
Meng de sla met 3 eetlepels olijfolie, de azijn en een snufje zout. Serveer met de chateaubriands, de krielaardappelen en de saus.
1
Haal het vlees uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200° C.
2
Snijd de ongeschilde krielaardappelen doormidden en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de afgeritste tijmblaadjes en fleur de sel toe. Meng alles en verdeel de aardappelen gelijkmatig over de bakplaat (één laag). Bak gedurende 25 min. goudbruin in de oven en roer af en toe om.
3
Snijd en was de sla en zwier hem droog. Doe de sla in een slakom.
4
Meng alle ingrediënten voor de saus in een steelpan. Warm zachtjes op, zonder te koken.
5
Verwarm de grillpan (droog) op een hoog vuur. Wanneer de grillpan goed heet is, bestrijk je de chateaubriands met olijfolie en schroei je ze anderhalve minuut per kant. Verlaag het vuur tot een minimum. Grill het vlees verder afhankelijk van je eigen smaak en de dikte van de steaks. Breng op smaak met peper en zout.
6
Meng de sla met 3 eetlepels olijfolie, de azijn en een snufje zout. Serveer met de chateaubriands, de krielaardappelen en de saus.