Recept zoekresultatenGefermenteerde wortelen
Delhaize logo
 • Gefermenteerde wortelen
  A

Gefermenteerde wortelen

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Bijgerechten
Gefermenteerde wortelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1,5 kg wortelen (om sap van te maken)
 • 40 g zout
 • 8 wortelen (om te fermenteren)

Winkelen voor dit recept

Reeds in je keuken
 • Zout | Keuken
  1 kg
  0,30 €/kg
  €0,30
  S2004063000019640000
 • Begin met koken

  Bereidingstijd: 30 min. + 3 weken fermentatie

  1. Om te fermenteren is het belangrijk dat je heel hygiënisch te werk gaat. Zorg er dus voor dat je glazen potten goed gesteriliseerd zijn. Kook ze ongeveer 10 minuten in water met een scheut azijn. Haal ze met een tang uit het water en laat ze omgekeerd uitlekken op een metalen taartrek.
  2. Schil de wortelen voor het sap en pers ze in de sapcentrifuge. Meng 1 liter wortelsap met het zout. Boen de wortelen om te fermenteren schoon. Schil ze niet en snijd boven- of onderkant niet weg.
  3. Stop de wortelen in een hoge glazen pot. Vul de pot met wortelsap zodat de wortelen helemaal onderstaan. Er moet nog 3 centimeter ruimte zitten tussen de rand van het wortelsap en het deksel om de inhoud te laten ‘leven’.
  4. Leg een prop plasticfolie op de wortelen en draai een deksel op de pot. De wortelen mogen nooit komen bovendrijven. Je kunt ook een plastic netje gebruiken dat in glazen potten met augurken zit. Zet de wortelen minstens drie weken op een donkere, koele plaats (niet in de koelkast).

  Nutritionele informatie

  Disclaimer Nutri-Score
  De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
  Score
  Nog niet beoordeeld
  Heb je dit recept al geprobeerd?
  Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
  Belgisch
  Vegan
  Bijgerechten
  • Gefermenteerde wortelen
   A

  Winkelen voor dit recept

  Reeds in je keuken
 • Zout | Keuken
  1 kg
  0,30 €/kg
  €0,30
  S2004063000019640000