Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGefermenteerde groenten
Delhaize logo
  • Gefermenteerde groenten

Gefermenteerde groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Bijgerechten
Gefermenteerde groenten

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 250 g biowortelen
  • 2 venkels bio
  • 1 verse teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 5 dl water
  • 1 koffielepel zwarte peperbollen
  • 1 koffielepel mosterdzaden
  • 1 kl venkelzaadjes
  • 15 g fijn zout

Begin met koken

Bereidingstijd : 15 min. (+ 1 week fermentatie)

  1. Meng het zout en het water. Laat rusten.
  2. Houd het fijne loof van de venkelknollen apart, verwijder hun stengels en de buitenste laag. Snijd 1 dik plakje aan de basis van 1 van de venkelknollen en houd het apart. Snijd de rest met de mandoline in fijne reepjes. Snijd ook de wortelen in fijne schijfjes (of met een mes in fijne staafjes). Kort de lente-uitjes een beetje in en snijd ze in lange slierten. Snijd de knoflookbol in dikke plakjes. Je hebt in totaal ± 600 g groenten nodig.
  3. Doe de mosterd- en venkelzaadjes en de peper in een bokaal van 1 l met een luchtdicht sluitend deksel. Voeg de groenten toe en druk goed aan. Overgiet met het gezouten water en zorg ervoor dat alle groenten volledig ondergedompeld zijn. Leg er het dikke plakje venkel bovenop om de bereiding wat te verzwaren. Er moet 2 cm ruimte zijn tussen het pekelnat en het deksel. Sluit de bokaal luchtdicht af. Als je een bokaal met een schroefdeksel gebruikt, draai het om de 2 à 3 dagen even open om de CO2 te laten ontsnappen (niet nodig voor bokalen met een rubberen afdichting).
  4. Na 1 week rusttijd in een verwarmde ruimte (20 à 25°C) zijn de gefermenteerde groenten klaar voor gebruik! Je kunt de bokaal ook in de koelkast bewaren om de groenten later te eten.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Bijgerechten
  • Gefermenteerde groenten