Recept zoekresultatenGebraden kippenbouten met groentetaartjes
Delhaize logo
  • Gebraden kippenbouten met groentetaartjesC

Gebraden kippenbouten met groentetaartjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gebraden kippenbouten met groentetaartjesC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • zout
  • zwarte peper van de molen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 100 g restjes diepgevroren gemengde groenten
  • 3 eetlepels restjes van aardappelpuree
  • 2 eetlepels maïzena
  • 10 cl room
  • 2 eieren
  • 4 kippenbouten
  • groene salade

Begin met koken

Bereidingstijd: 60 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
  2. Giet de restjes van de groenten in een kleine kookpot met een bodempje water en laat ontdooien. Laat uitlekken en snijd in grote stukken.
  3. Zout en peper de kippenbouten. Leg ze in een ovenschotel, bak ze gedurende 30 min. en draai ze regelmatig om.
  4. Doe tegelijkertijd de eieren, de room, de puree en de maïzena in een schotel. Zout en peper. Roer tot je een homogeen deeg krijgt. Verdeel dit deeg voor ¾ in siliconen muffinvormpjes. Vul verder met de groenten en bak gedurende 25 min. in de oven, of tot je mespunt er schoon uitkomt.
  5. Maak een vinaigrette met olijfolie, sojasaus en mosterd.
  6. Dien de in twee gesneden kippenbouten op, samen met de groentetaartjes en de sla. Breng kip en sla op smaak met de vinaigrette.

Kooktip

Met een overschotje van puree en diepgevroren groenten, een ei en een beetje room of melk maak je heerlijke groentetaartjes. En de dag nadien neem je ze koud mee voor je lunch!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 860; energie (kCal): 207; vetten (g): 15,6; verzadigde vetten (g): 6; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 565,11
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gebraden kippenbouten met groentetaartjesC