Recept zoekresultatenGebakken zalm, groene groenten en pistachenotenpesto
Delhaize logo
  • Gebakken zalm, groene groenten en pistachenotenpesto
    A

Gebakken zalm, groene groenten en pistachenotenpesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gebakken zalm, groene groenten en pistachenotenpestoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g zalmfilet zonder vel
  • 200 g extra fijne sperziebonen
  • 1 bundel groene asperges
  • 1 courgette
  • 100 g kerstomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • 25 g rucola (voor de pesto)
  • 1 bussel basilicum (voor de pesto)
  • 50 g gepelde pistachenoten (voor de pesto)
  • 50 g Parmezaanse kaas (voor de pesto)
  • 8 cl olijfolie (voor de pesto)
  • peper en zout (voor de pesto)

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Met vel

Delhaize

Zalmfilet | Met vel

3 × +/- 260 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€20,28

Bonen | Extra fijn | Verpakt

Delhaize

Bonen | Extra fijn | Verpakt

200 gr

€1,79

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Gepelde Pistachenoten

Delhaize

Gepelde Pistachenoten

200 gr

€8,35

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€55,71

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze (optioneel). Snijd de courgette overlangs in 4, ontpit en snijd in stukken. Maak de prinsessenboontjes schoon. Kook alle groenten 3 à 5 min. in kokend water (ze moeten al dente zijn) en laat ze meteen in ijskoud water schrikken.
  2. Maak de pesto: hak de pistachenoten in de beker van de hakmolen tot kruimels. Mix er dan de olijfolie, het basilicum en de rucola onder. Giet het mengsel in een kom, doe er de geraspte parmigiano bij, meng en breng verder op smaak.
  3. Snijd de rode ui in plakjes en snijd de kerstomaten in 2.
  4. Verwarm een antiaanbakpan op een vrij hoog vuur. Smeer de zalm met 2 el olijfolie in en leg hem in de hete braadpan. Draai de vis na 2 min. om en bak hem nog 1 min. Kruid met peper en zout.
  5. Fruit de groenten intussen kort met de rest van de olijfolie in een grote braadpan, om ze even op te warmen. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de zalm met de groenten, werk af met de tomaten en de plakjes ui (+ eventueel enkele blaadjes rucola en basilicum). Geef er geprakte aardappelen met olijfolie bij en zet de pesto apart op tafel.

Tip: Haal de zalm 30 min. op voorhand uit de koelkast voor een perfecte garing.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 151 kcal - Vetten: 11,9 g - Koolhydraten: 2,4 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 8,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100 g: Energie: 151 kcal - Vetten: 11,9 g - Koolhydraten: 2,4 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 8,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Gebakken zalm, groene groenten en pistachenotenpesto
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Met vel

Delhaize

Zalmfilet | Met vel

3 × +/- 260 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€20,28

Bonen | Extra fijn | Verpakt

Delhaize

Bonen | Extra fijn | Verpakt

200 gr

€1,79

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Gepelde Pistachenoten

Delhaize

Gepelde Pistachenoten

200 gr

€8,35

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
+/-€55,71