Recept zoekresultatenGebakken rijst met eieren
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    C
  • Gebakken rijst met eieren

Gebakken rijst met eieren

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Gebakken rijst met eierenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eieren
  • 250 g sojascheuten
  • 2 grote wortelen
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 250 g basmatirijst
  • 2 koffielepels maïszetmeel
  • 1,3 dl water
  • 2 kl geroosterde sesamwokolie
  • 1 soeplepel zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 5 cm gember
  • 1 bussel koriander
  • 8 el sojasaus (+ extra om te serveren)
  • 2 el oestersaus

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem grondig met koud water.
  2. Los het maiszetmeel op met het water. Voeg de oestersaus, de sesamolie en de sojasaus toe.
  3. Snijd de wortelen met een schilmesje in lange slierten en houd apart. Hak de lente-uitjes, de knoflook, de rode peper en de gember fijn.
  4. Fruit de knoflook en de uien 2 min op een matig vuurtje, in een grote sauteerpan met de zonnebloemolie. Voeg de sojascheuten, de gember en de rode peper toe. Fruit 2 min. Schuif ze aan de kant van de sauteerpan en giet er de losgeklopte eieren in. Meng de eieren snel met de groenten zodra ze beginnen te stollen. Voeg de goed uitgelekte rijst en de saus toe. Fruit 2 min op een vrij hoog vuur en voeg plukjes koriander toe.
  5. Werk af met de lange wortelslierten en dien meteen op. Geef er eventueel sojasaus apart bij.

Kooktip

Combineer je rijst naar eigen smaak ook eens met andere ingrediënten, zoals kip, garnalen, pekingeend, spekblokjes, tofoe of gesnipperd rund.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 460; energie (kCal): 109; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 17,9; suikers (g): 4,2; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 436,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Chinees
Vegetarisch
Winter
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -01:00
    C
  • Gebakken rijst met eieren