Gebakken noedels met groenten en zalm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Lactose vrij


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g zalmfilet zonder vel
- 200 g sluimererwten
- 3 lente-uitjes
- 4 wortelen
- 250 g sojascheuten
- 1 sjalot
- 1 limoen
- 2 eetlepels sesamzaadjes
- 125 g bio-volkorenmienoedels
- 2 el gembersiroop (uit een bokaal gemberballetjes)
- 4 el sojasaus
- 6 el Chinese wokolie
- 1 bussel koriander
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Snijd de sluimererwten, de lente-uitjes en de geschilde wortelen in fijne julienne. Ontpit het rode pepertje en hak het fijn. Snijd de zalm in blokjes. Houd apart.
- Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Fruit de gesnipperde sjalot 1 min op een vrij hoog vuur in een wok met 2 el olie. Voeg 2 el sojasaus, het geperste teentje knoflook en de gembersiroop toe. Breng aan de kook en giet in een kom.
- Zet de wok terug op het vuur met 2 el olie. Fruit de helft van de gehakte rode peper gedurende 1 min. Voeg de wortelen toe, meng 2 min en voeg dan ook de sluimererwten toe. Fruit nog gedurende 2 min. Voeg de sojascheuten, de saus en de uitgelekte noedels toe en bak ze 2 min op een hoog vuur.
- Bak tegelijkertijd de zalmblokjes kort op een hoog vuur, in een braadpan met 2 el olie. Voeg 2 el sojasaus, de rest van de rode peper, de lente-uitjes en de sesamzaadjes toe. Laat 1 min op een hoog vuur inkoken.
- Doe de zalmblokjes ook in de wok. Haal van het vuur en bestrooi met de geriste koriander. Werk af met limoenpartjes en dien op.
Tip:
Dit gerecht gaat nooit vervelen: probeer eens met kipfilets, kant-en-klare wokgroenten, volkorenrijst ...
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 551; energie (kCal): 132; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 9; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 682,97
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij