Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenGebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
    A
Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelenA

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 hazenrugfilets
  • 1 sjalot
  • 4 dl wildfond
  • 2 el boter
  • 25 cl bouillon (water + blokje)
  • 1 dl witte wijn
  • 250 g rijst
  • 250 g bospaddestoelen
  • 2 el Luikse siroop
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 hazenrugfilets
  • 1 sjalot
  • 4 dl wildfond
  • 2 el boter
  • 25 cl bouillon (water + blokje)
  • 1 dl witte wijn
  • 250 g rijst
  • 250 g bospaddestoelen
  • 2 el Luikse siroop
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Begin met koken

: 35 min.
1
Snijd de sjalot en de knoflook fijn en fruit ze in boter.Bak er de rijst in, voeg zout en peper toe. Blus met de witte wijn en kook tot de vloeistof volledig verdampt is.
2
Meng de wildfond en de bouillon. Hou het mengsel warm.
3
Voeg het kruidentuiltje toe en dan langzaamaan de bouillon en laat sudderen tot de rijst klaar is (± 20 minuten).
4
Bak de hazenrugfilets in warme boter, voeg zout en peper toe.
5
Fruit de bospaddenstoelen in boter, voeg peper en zout toe en voeg ze dan toe aan de risotto. Neem het kruidentuiltje weg.
6
Laat de gebakken hazenrug rusten terwijl hij nog saignant is. Blus de pan met een beetje water, laat het indampen en voeg dan de siroop toe. Laat verder indikken. Rol de filets in de siroop en snijd ze vervolgens in dunne sneetjes.
7
Dien de risotto op in diepe borden, leg er de sneetjes vlees bovenop, giet er een beetje saus over en werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.
1
Snijd de sjalot en de knoflook fijn en fruit ze in boter.Bak er de rijst in, voeg zout en peper toe. Blus met de witte wijn en kook tot de vloeistof volledig verdampt is.
2
Meng de wildfond en de bouillon. Hou het mengsel warm.
3
Voeg het kruidentuiltje toe en dan langzaamaan de bouillon en laat sudderen tot de rijst klaar is (± 20 minuten).
4
Bak de hazenrugfilets in warme boter, voeg zout en peper toe.
5
Fruit de bospaddenstoelen in boter, voeg peper en zout toe en voeg ze dan toe aan de risotto. Neem het kruidentuiltje weg.
6
Laat de gebakken hazenrug rusten terwijl hij nog saignant is. Blus de pan met een beetje water, laat het indampen en voeg dan de siroop toe. Laat verder indikken. Rol de filets in de siroop en snijd ze vervolgens in dunne sneetjes.
7
Dien de risotto op in diepe borden, leg er de sneetjes vlees bovenop, giet er een beetje saus over en werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 306; energie (kCal): 73; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 450,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 306; energie (kCal): 73; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 450,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Bouillon original | Kip | Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon original | Kip | Bouillonblokjes

12 x 11 gr

€1,99

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

Snelkookrijst | 8 min

Bosto

Snelkookrijst | 8 min

4 x 75 gr

€2,45

Paddenstoelenmix | pasta

Delhaize

Paddenstoelenmix | pasta

2 × 200 gr

€7,58

Luikse siroop

Meurens

Luikse siroop

450 gr

€2,69

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Reeds in je keuken

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Totaal:
€28,88