Recept zoekresultatenGazpacho met perziken en kerstomaten
Delhaize logo
  • Gazpacho met perziken en kerstomaten
    A

Gazpacho met perziken en kerstomaten

door Line Couvreur

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Lactose vrij
Voorgerecht
Gazpacho met perziken en kerstomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 400 g kerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • 4 takjes basilicum
  • 250 g rijpe perziken
  • 2 el witte balsamicoazijn
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 kl gerookte paprika

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte Gambas | Bio

Delhaize

Gekookte Gambas | Bio

300 gr

Bio

€6,79

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

2 × 250 gr

€3,98

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,89

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€19,69

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. (+ 2 u koeltijd)

  1. Snijd de kerstomaten in 2 (houd er enkele apart voor de afwerking). Schil de perziken en snijd ze in stukken. Snijd de komkommer in blokjes. Doe alles in de beker van de mixer of de blender. Mix fijn met de azijn, 1 dl water, 3 el olijfolie, de gerookte paprika, peper en zout. Voeg naar eigen smaak eventueel nog 1 dl water toe. Laat 2 u in de koelkast rusten.
  2. Dien koel op, werk af met grijze garnalen, basilicumblaadjes en kerstomaten.

Tip: Gebruik schilferijs in plaats van water, heel koude groenten en een staafmixer in plaats van een blender: met dit winnende trio heb je meteen een ijskoude gazpacho en kun je de rusttijd in de koelkast dus overslaan.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 117 kcal - Vetten: 7,4 g - Koolhydraten: 6,7 g - Vezels: 2,9 g - Eiwitten: 4,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100 g: Energie: 117 kcal - Vetten: 7,4 g - Koolhydraten: 6,7 g - Vezels: 2,9 g - Eiwitten: 4,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Voorgerecht
  • Gazpacho met perziken en kerstomaten
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte Gambas | Bio

Delhaize

Gekookte Gambas | Bio

300 gr

Bio

€6,79

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

2 × 250 gr

€3,98

Komkommer | Bio

Delhaize

Komkommer | Bio

1 st

Bio

€1,89

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,55

Kruiden | Paprika | Sterk

Santa Maria

Kruiden | Paprika | Sterk

37 gr

€3,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€19,69