Frieten van zoete aardappels met rozemarijn en look
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
3 op 5Andere
Overig
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g zoete aardappelen
- 2 eetlepels arachideolie
- 1 koffielepel gedroogde rozemarijn
- 1/2 koffielepel lookpoeder
- 180 g volle yoghurt
- 2 koffielepels mosterd op grootmoeders wijze
- peper
Begin met koken
Bereidingstijd: 35 min.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de zoete aardappels en snijd er frieten van. Doe de frieten in een grote, diepeschotel met de arachideolie, de rozemarijn, de look, zout en peper. Meng alles zorgvuldig. Bekleed een ovenbakplaat met bakpapier en verspreid er de frieten op. Zet gedurende 25 min in de oven. De frieten moeten zacht en goudbruin zijn.
- Meng de yoghurt en de mosterd in een kom.
- Serveer de frieten warm, lauwwarm of op kamertemperatuur. Vergeet niet de saus mee op te dienen.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht