• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €15 korting* ! Promocode : FIRST  Meer info
Terug

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Dieet: Gluten vrij

Dit recept versturen

Forel in zoutkorst
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 60 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 4 Ardense forellen Taste of Inspirations
  • 4 eiwitten
  • 2 biocitroenen
  • 2 el water
  • 4 el olijfolie
  • 1 bussel dille
  • peper
  • 2 kg grof Guérande zeezout
  • 4 eiwitten
Forel in zoutkorst
Bereiding

Bereidingstijd : 15 min. + 35 min. baktijd (+ 10 min. rusttijd)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de insnijding van elke forel met citroenschijfjes. Kruid met peper en voeg dille toe.
  2. Klop de eiwitten en het water lichtjes op. Voeg het zout toe en meng. Bedek de bodem van een grote ovenschaal met bakpapier en verdeel er ± 1⁄₃ van dit mengsel over. Schik de forellen, kop aan staart en op voldoende afstand van elkaar, op het zoutbed. Bedek ze met de rest van het zout en vorm een afzonderlijke korst rond elke vis. Schuif 35 min. in de oven.
  3. Laat 10 min. rusten. Dien op en geef er olijfolie apart bij, zo kan iedereen de vis naar eigen smaak met olie besprenkelen, na hem uit de korst te hebben gehaald.

Tip: Verdubbel de hoeveelheden voor de bereiding van de zoutkorst als je elke forel in een individuele ovenschaal wilt serveren.

Nutritionele informatie

Energie: 229 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst