Recept zoekresultatenFondant au chocolat - amandelen
Delhaize logo
  • Fondant au chocolat - amandelen

Fondant au chocolat - amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Fondant au chocolat - amandelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g pure chocolade
  • 80 g boter
  • 50 g kristalsuiker
  • 25 g bloem
  • 25 g amandelpoeder
  • 8 g bakpoeder
  • 4 eieren

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Puur | Repen
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Gist | Droog
    5 x 11 gr
    27,09 €/kg
    €1,49
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Breek de chocolade in stukken en smelt hem au bain-marie samen met 70 g boter.
    3. Klop de eieren met de suiker ongeveer 3 minuten tot een ruban. Voeg de bloem, het amandelmeel en bakpoeder toe en meng goed. Meng er nu de gesmolten chocolade onder.
    4. Beboter een kleine, ronde bakvorm (20 cm) met de rest van de boter en bekleed de bodem met een velletje bakpapier. Giet er het deeg in en bak het geheel gedurende 20 minuten in de oven (goed in het oog houden).
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Dessert
    • Fondant au chocolat - amandelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Puur | Repen
    100 gr
    8,90 €/kg
    €0,89
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    10,20 €/kg
    €2,55
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    47,92 €/kg
    €5,99
  • Gist | Droog
    5 x 11 gr
    27,09 €/kg
    €1,49
  • Serveer met