Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenFocaccia met kerstomaten en lente-uitjes
Delhaize logo
  • Focaccia met kerstomaten en lente-uitjesB

Focaccia met kerstomaten en lente-uitjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Bijgerechten
Focaccia met kerstomaten en lente-uitjesB

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 500 g dubbelgemalen hard tarwegriesmeel De Cecco
  • 10 g verse gist
  • 10 g kristalsuiker
  • 5 cl olijfolie
  • 10 g zout
  • peper en zout
  • 6 kerstomaten (voor de garnituur)
  • 2 lente-uitjes
  • 4 takjes tijm (voor de garnituur)
  • 4 basilicumblaadjes (voor de garnituur)
  • 1 el olijfolie (voor de garnituur)

Winkelen voor dit recept

Reeds in je keuken
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    8,58 €/l
    €4,29
    Afhaling vanaf 27/01
  • Zout | Keuken
    1 kg
    0,28 €/kg
    €0,28
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    45 gr
    35,33 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. baktijd + 45 min. rijzen

    1. Verwarm de oven voor op minimumtemperatuur, maar niet op hetelucht (± 40°C). Meng de gist met 2,5 dl lauw water en laat 5 min. rusten (het mengsel moet lichtjes schuimen).
    2. Doe het griesmeel, de suiker en het zout in een grote slakom. Maak een putje in het midden en giet er het water met de gist in. Bewerk alles met de vingers, voeg de helft van de olie toe en kneed goed tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, leg hem op de ovenplaat en bedek hem losjes met een doek. Laat 45 min. in de oven rijzen.
    3. Verhoog de oventemperatuur tot 200°C. Snijd de deegbal in 2 porties en plet ze tot 2 ovalen. Leg ze op bakpapier en smeer ze lichtjes in met olijfolie. Maak met je vingers kleine putjes in het deeg. Besprenkel de focaccia’s met olijfolie, kruid ze met peper en zout. Duw er de ingekorte lente-uitjes, de gehalveerde kerstomaten, de tijm en het basilicum in. Bak 20 min. in de oven.
    4. Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer warm, lauw of koud.

    Tip: Olijven, rode uien, rozemarijn, asperges, artisjokken ... laat je verbeelding de vrije loop en garneer de focaccia’s naar eigen smaak met allerhande zonnige zuiderse ingrediënten.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 586 kcal • Vetten: 16 g • Koolhydraten: 94 g • Vezels: 5 g • Eiwitten: 16 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Lactose vrij
    Bijgerechten
    • Focaccia met kerstomaten en lente-uitjesB

    Winkelen voor dit recept

    Reeds in je keuken
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    50 cl
    8,58 €/l
    €4,29
    Afhaling vanaf 27/01
  • Zout | Keuken
    1 kg
    0,28 €/kg
    €0,28
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    45 gr
    35,33 €/kg
    €1,59