Recept zoekresultatenFish & chips van pastinaak
Delhaize logo
  • Fish & chips van pastinaakA

Fish & chips van pastinaak

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Kerst
Hoofdgerecht
Fish & chips van pastinaakA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g zeewolfhaasje
  • 800 g pastinaak
  • 100 g rucola
  • 2 limoenen
  • 1/2 bussel tijm
  • 25 cl wit bier
  • 200 g bloem
  • 200 g verse tartaarsaus
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • fleur de sel
  • 4 el kappertjes

Begin met koken

Bereidingstijd : 40 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de geschilde pastinaak in dikke staafjes. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de pastinaakstaafjes over en meng ze met de helft van de olijfolie, 1⁄3 van de geriste tijm, peper en fleur de sel. Laat 30 min. braden.
  2. Verwarm de friteuse op 180°C. Klop de bloem met het bier tot een glad en vloeibaar deeg. Kruid met peper, met zout en voeg de rest van de fijngehakte tijm toe. Dompel een hele visfilet in het deeg en dan in de kokende olie. Laat de vis uitlekken zodra hij mooi goudbruin is en houd warm. Bak alle stukken vis één voor één en wacht telkens tot de olie weer warm genoeg is (180°C).
  3. Meng de rucola met de rest van de olijfolie en een beetje zout. Serveer bij de gebakken vis met de pastinaakfrietjes, de tartaarsaus, de limoenpartjes en de kappertjes.

Tip: Kook je liever niet met bier? Maak een beslag met 200 g bloem, 2 dl spuitwater en 2 eidooiers. Klop 2 eiwitten tot schuim en meng ze ook onder het beslag.

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 140 kcal – Vetten: 6,5 g – Koolhydraten: 10,7 g – Vezels: 2,2 g – Eiwitten: 7,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kerst
Hoofdgerecht
  • Fish & chips van pastinaakA