Recept zoekresultatenEieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo
Delhaize logo
  • Eieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo

Eieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Eieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren
  • 80 g chorizo
  • 3 dikke tomaat
  • 1 dikke ui
  • 2 aubergines
  • 100 g zure room
  • 840 g Arrabbiata tomatensaus
  • 1/2 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 koffielepel Espelettepeper
  • peper en zout
  • 1 zakje zoete puntpaprika’s (250 g)
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 1.10 u kooktijd

  1. Snijd de tomaten, de paprika's, de ui en de aubergines in grote stukken. Voeg het geperste teentje knoflook en het ½ gehakte pepertje toe. Fruit de groenten 5 min in een grote pan met de olie. Kruid met espelettepeper, oregano, peper en zout.
  2. Giet de tomatensaus bij in de pan, zet er het deksel op en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
  3. Snijd de chorizo in plakjes en voeg aan de tomatensaus toe. Maak 4 nestjes in het mengsel en breek er telkens een ei in. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een zacht vuurtje garen.
  4. Bestrooi met korianderblaadjes en serveer meteen met brood. Geef er de zure room apart bij.

Kooktip

  • Trucje om de eieren perfect in hun nestjes te krijgen: breek ze een voor een in een kopje en voeg ze geleidelijk toe.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Brunch,Lunch,Diner
Hoofdgerecht
  • Eieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo