Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenEieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo
Delhaize logo
  • Eieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo
Eieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo

Eieren in een nestje van tomaten, groenten en chorizo

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 80 g chorizo
  • 1 zakje zoete puntpaprika’s (250 g)
  • 100 g zure room
  • 840 g Arrabbiata tomatensaus
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1/2 kl Espelettepeper
  • 4 eieren
  • 3 dikke tomaat
  • 1 dikke ui
  • 2 aubergines
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout
  • 80 g chorizo
  • 1 zakje zoete puntpaprika’s (250 g)
  • 100 g zure room
  • 840 g Arrabbiata tomatensaus
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1/2 kl Espelettepeper
  • 4 eieren
  • 3 dikke tomaat
  • 1 dikke ui
  • 2 aubergines
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout

Begin met koken

: 15 min + 1.10 u kooktijd
1
Snijd de tomaten, de paprika's, de ui en de aubergines in grote stukken. Voeg het geperste teentje knoflook en het ½ gehakte pepertje toe. Fruit de groenten 5 min in een grote pan met de olie. Kruid met espelettepeper, oregano, peper en zout.
2
Giet de tomatensaus bij in de pan, zet er het deksel op en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
3
Snijd de chorizo in plakjes en voeg aan de tomatensaus toe. Maak 4 nestjes in het mengsel en breek er telkens een ei in. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een zacht vuurtje garen.
4
Bestrooi met korianderblaadjes en serveer meteen met brood. Geef er de zure room apart bij.
1
Snijd de tomaten, de paprika's, de ui en de aubergines in grote stukken. Voeg het geperste teentje knoflook en het ½ gehakte pepertje toe. Fruit de groenten 5 min in een grote pan met de olie. Kruid met espelettepeper, oregano, peper en zout.
2
Giet de tomatensaus bij in de pan, zet er het deksel op en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
3
Snijd de chorizo in plakjes en voeg aan de tomatensaus toe. Maak 4 nestjes in het mengsel en breek er telkens een ei in. Zet het deksel op de pan en laat 10 min op een zacht vuurtje garen.
4
Bestrooi met korianderblaadjes en serveer meteen met brood. Geef er de zure room apart bij.
Nutritionele informatie
Energie: 625 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Pasen,Brunch
Brunch,Lunch,Diner
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Chorizo

Argal

Chorizo

2 × 60 gr

€4,00

Zoete | puntpaprika | mix

Delhaize

Zoete | puntpaprika | mix

250 gr

€2,99

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Sauce | Siciliaans

De Cecco

Sauce | Siciliaans

3 × 400 gr

€9,27

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Aubergine | 1Stuk

Delhaize

Aubergine | 1Stuk

1 st

€1,25

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€45,25