Recept zoekresultatenEclairs met ganache van pure chocolade en gekaramelliseerde pecannoten
Delhaize logo
  • Eclairs met ganache van pure chocolade en gekaramelliseerde pecannoten
    D
Eclairs met ganache van pure chocolade en gekaramelliseerde pecannotenD

Eclairs met ganache van pure chocolade en gekaramelliseerde pecannoten

Moeilijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 2 eieren (voor het soezendeeg)
  • 8 cl melk (voor het soezendeeg)
  • 100 g bloem (voor het soezendeeg)
  • 10 g Fairtrade-biorietsuiker (voor het soezendeeg)
  • 70 g boter (voor het soezendeeg)
  • 1 snufje zout (voor het soezendeeg)
  • 5 eidooiers (voor de banketbakkersroom)
  • 4,1 dl volle melk (voor de banketbakkersroom)
  • 20 g bloem (voor de banketbakkersroom)
  • 20 g maizena (voor de banketbakkersroom)
  • 80 g Fairtrade-biorietsuiker (voor de banketbakkersroom)
  • 1 snufje zout (voor de banketbakkersroom)
  • 1 dl slagroom (voor de chocoladeganache)
  • 100 g pure Fairtrade-biochocolade 70% (voor de chocoladeganache)
  • 25 g boter (voor de chocoladeganache)
  • 100 g pecannoten (voor de gekaramelliseerde pecannoten)
  • 2 el Fairtrade-biorietsuiker (voor de gekaramelliseerde pecannoten)
  • 2 eieren (voor het soezendeeg)
  • 8 cl melk (voor het soezendeeg)
  • 100 g bloem (voor het soezendeeg)
  • 10 g Fairtrade-biorietsuiker (voor het soezendeeg)
  • 70 g boter (voor het soezendeeg)
  • 1 snufje zout (voor het soezendeeg)
  • 5 eidooiers (voor de banketbakkersroom)
  • 4,1 dl volle melk (voor de banketbakkersroom)
  • 20 g bloem (voor de banketbakkersroom)
  • 20 g maizena (voor de banketbakkersroom)
  • 80 g Fairtrade-biorietsuiker (voor de banketbakkersroom)
  • 1 snufje zout (voor de banketbakkersroom)
  • 1 dl slagroom (voor de chocoladeganache)
  • 100 g pure Fairtrade-biochocolade 70% (voor de chocoladeganache)
  • 25 g boter (voor de chocoladeganache)

Begin met koken

: 1 u. 15 min.
1
Maak de banketbakkersroom: verwarm de melk zachtjes in een grote steelpan, tot net onder het kookpunt. Klop de eidooiers met de suiker, het zout, de bloem en het maïszetmeel. Voeg een pollepel warme melk toe en klop. Haal de steelpan van het vuur, giet er het mengsel bij en klop. Breng al roerend aan de kook en laat 2 min. pruttelen. Giet in een schaal, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
2
Maak het soezendeeg: verwarm de oven voor op 150°C. Breng 8 cl water en de melk aan de kook in een grote steelpan met de boter in stukken, de suiker en het zout. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe. Meng met een spatel, tot het deeg een bol vormt die van de wanden loskomt. Zet de pan terug op een zacht vuurtje om het deeg wat te drogen en bewerk het intussen met een spatel tot er zich een vliesje vormt op de wanden. Haal opnieuw van het vuur en laat lauw worden. Klop de eieren los en roer er beetje bij beetje 2/3 van onder het deeg. Schep een beetje deeg op een spatel: het deeg moet aan de spatel plakken en pas na een tijdje in een punt van de spatel glijden. Voeg nog een beetje losgeklopt ei toe als dit niet het geval is. Giet het deeg in een spuitzak met een gladde tuit van 20 mm. Bedek een ovenplaat met bakpapier en spuit er deegworsten van 14 cm op, telkens op 3 cm van elkaar. Bak ze tot je een korst ziet verschijnen en ze lichtbruin kleuren. Zet tijdens de laatste minuten baktijd de deur van de oven op een kier met behulp van een houten lepel, zodat de eclairs goed drogen (maar open de deur niet vroeger!). Laat de eclairs op een rooster afkoelen.
3
Maak de ganache: breng de room aan de kook met de boter. Haal de pan van het vuur, voeg de gehakte chocolade toe en laat 2 min. rusten. Meng met een garde en laat rusten.
4
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met een tuit van 6 mm. Maak met een potlood 3 gaten aan de onderkant van elke eclair en vul ze met room. Draai de eclairs om en verdeel er de ganache over. Laat de ganache een beetje stollen in de koelkast.
5
Maak de gekaramelliseerde pecannoten: verwarm de suiker in een braadpan, tot hij lichtjes opborrelt. Voeg de pecannoten toe, meng ze goed onder de karamel en strooi ze op bakpapier. Laat opstijven. Werk de eclairs af met de pecannoten en serveer.
1
Maak de banketbakkersroom: verwarm de melk zachtjes in een grote steelpan, tot net onder het kookpunt. Klop de eidooiers met de suiker, het zout, de bloem en het maïszetmeel. Voeg een pollepel warme melk toe en klop. Haal de steelpan van het vuur, giet er het mengsel bij en klop. Breng al roerend aan de kook en laat 2 min. pruttelen. Giet in een schaal, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
2
Maak het soezendeeg: verwarm de oven voor op 150°C. Breng 8 cl water en de melk aan de kook in een grote steelpan met de boter in stukken, de suiker en het zout. Haal de pan van het vuur en voeg de bloem in één keer toe. Meng met een spatel, tot het deeg een bol vormt die van de wanden loskomt. Zet de pan terug op een zacht vuurtje om het deeg wat te drogen en bewerk het intussen met een spatel tot er zich een vliesje vormt op de wanden. Haal opnieuw van het vuur en laat lauw worden. Klop de eieren los en roer er beetje bij beetje 2/3 van onder het deeg. Schep een beetje deeg op een spatel: het deeg moet aan de spatel plakken en pas na een tijdje in een punt van de spatel glijden. Voeg nog een beetje losgeklopt ei toe als dit niet het geval is. Giet het deeg in een spuitzak met een gladde tuit van 20 mm. Bedek een ovenplaat met bakpapier en spuit er deegworsten van 14 cm op, telkens op 3 cm van elkaar. Bak ze tot je een korst ziet verschijnen en ze lichtbruin kleuren. Zet tijdens de laatste minuten baktijd de deur van de oven op een kier met behulp van een houten lepel, zodat de eclairs goed drogen (maar open de deur niet vroeger!). Laat de eclairs op een rooster afkoelen.
3
Maak de ganache: breng de room aan de kook met de boter. Haal de pan van het vuur, voeg de gehakte chocolade toe en laat 2 min. rusten. Meng met een garde en laat rusten.
4
Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met een tuit van 6 mm. Maak met een potlood 3 gaten aan de onderkant van elke eclair en vul ze met room. Draai de eclairs om en verdeel er de ganache over. Laat de ganache een beetje stollen in de koelkast.
5
Maak de gekaramelliseerde pecannoten: verwarm de suiker in een braadpan, tot hij lichtjes opborrelt. Voeg de pecannoten toe, meng ze goed onder de karamel en strooi ze op bakpapier. Laat opstijven. Werk de eclairs af met de pecannoten en serveer.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 409 kcal - Vetten: 29,5 g - Koolhydraten: 27,5 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 7,2 g 
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 409 kcal - Vetten: 29,5 g - Koolhydraten: 27,5 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 7,2 g 
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Vegetarisch
Kids,Brunch
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Zetmeel | Aardappelen

Soubry

Zetmeel | Aardappelen

200 gr

€1,65

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

Galler

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

2 × 80 gr

€5,70

Noten | Pecan

Delhaize

Noten | Pecan

150 gr

€4,09

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
€20,61