Recept zoekresultatenDubbele chocoladetaart
Delhaize logo
  • Dubbele chocoladetaart

Dubbele chocoladetaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Dubbele chocoladetaart

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 290 g donkere chocolade (min. 60 % cacao)
  • 130 g melkchocolade
  • 200 g Solo Patisserie
  • 4 eieren bio
  • 200 g kristalsuiker
  • 150 g meel
  • 1 el bakpoeder
  • 50 ml room (30 % vet)
  • 75 ml Melk
  • 200 g walnoten, gehakt

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Puur | Tablet
    2 x 200 gr
    4,23 €/kg
    €1,69
  • Chocolade | Melk | Tablet
    2 x 200 gr
    4,23 €/kg
    €1,69
  • Patisserie | Bakken
    250 gr
    9,16 €/kg
    €2,29
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
    2. Smelt de Solo Patisserie samen met 200 g donkere chocolade en 100 g melkchocolade au bain-marie. Neem van het vuur wanneer alles gesmolten is.
    3. Meng daarna de eieren met de suiker. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eiermengsel en meng goed. Voeg de bloem, het bakpoeder en de gehakte walnoten toe en meng alles goed samen.
    4. Vet een taartvorm met een diameter van 22 cm in met Solo Patisserie en bekleed die met bakpapier. Giet het deeg in de vorm. Bak de taart 30 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Laat de taart na het bakken afkoelen. Bereid ondertussen het glazuur door de melk met de room te koken. Voeg er de resterende 90 g donkere chocolade en 30 g melkchocolade aan toe. Haal de pan van het vuur en roer tot alle chocolade mooi gesmolten is.
    6. Wanneer de taart afgekoeld is, haal je die uit de vorm. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart en zet de taart nog even opzij zodat het glazuur kan opstijven.

    Tip
    Wil je jouw taart net dat tikkeltje feestelijker maken? Gebruik dan een sjabloon om met poedersuiker sneeuwvlokken op het glazuur te maken. Je kunt een sjabloon kopen of er zelf eentje uitknippen in papier.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Winter
    Dessert
    • Dubbele chocoladetaart

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Puur | Tablet
    2 x 200 gr
    4,23 €/kg
    €1,69
  • Chocolade | Melk | Tablet
    2 x 200 gr
    4,23 €/kg
    €1,69
  • Patisserie | Bakken
    250 gr
    9,16 €/kg
    €2,29