Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenDimsums met kreeft
Delhaize logo
  • Dimsums met kreeft

Dimsums met kreeft

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Lunch
Dimsums met kreeft

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 230 g patisseriebloem
  • zout
  • 1 limoen (het sap)
  • 4 soeplepels zuivere sesamolie
  • 1 koffielepel mirin
  • 2 takjes groene ui (grof bieslook)
  • 1 soeplepel sojasaus (voor de vulling)
  • 3 cm gember (voor de saus)
  • 3 gekookte babykreeften
  • bloem voor het werkoppervlak
  • 1/4 bosje koriander
  • 1 mespuntje piment in poedervorm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloem | Fijngebak
    1 kg
    1,11 €/kg
    €1,11
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15
  • Mirin seasoning
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 30 min. rusttijd + 8 min. kooktijd

    1. Giet de bloem in een kom. Voeg het kokend water, de sesamolie en het zout toe, en meng snel. Maak een bol. Bedek met een doek en laat 30 min. rusten.
    2. Pel voorzichtig de kreeften. Leg 2 staarten opzij en snijd ze in medaillons. Hak ruw de rest van het vlees en meng met de gepelde en geraspte gember, de sojasaus, de groene ui, de fijngeknipte korianderblaadjes, de mirin.
    3. Spreid het deeg fijn uit over een werkoppervlak dat met bloem bestrooid is. Snijd schijfjes met behulp van een vormpje of een kommetje en doe 1 koffielepel vulling in het midden. Doe met je vingers koud water op de rand van een half schijfje, plooi de schijfjes in tweeën en kleef ze dicht. Maak 4 à 5 plooien in de rand door elke keer het deeg op zichzelf te plooien. Stoom de dimsums gedurende 8 min.
    4. Pel en rasp de gember. Bereid de saus door alle ingrediënten te mengen.
    5. Op het bord: serveer de dimsums met de kreeftenmedaillons en de saus.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Chinees
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Dimsums met kreeft

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloem | Fijngebak
    1 kg
    1,11 €/kg
    €1,11
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    12,30 €/l
    €6,15
  • Mirin seasoning
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65