Recept zoekresultatenCroque-monsieur met witloof en kaas
Delhaize logo
  • Croque-monsieur met witloof en kaasC

Croque-monsieur met witloof en kaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Recepten voor elke dag
Aperitief
Croque-monsieur met witloof en kaasC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stronkjes miniwitloof
  • zout
  • peper
  • 400 g averbode peperkoek met honing en walnoten
  • 4 sneetjes averbode abdijkaas

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. baktijd

  1. Laat 1 el boter smelten in een braadpan.
  2. Bak gedurende ongeveer 5 minuten 1 teentje look en de fijngestampte blaadjes van 4 miniwitloofstronkjes tot ze zacht zijn.
  3. Voeg zout en peper toe. Zet opzij.
  4. Rooster 8 sneden averbode-peperkoek in een broodrooster.
  5. Doe op elke snede een plakje averbode-kaas en enkele witloofblaadjes. Hou ze mooi samen met een houten prikker. Je kan eventueel eerst de kaas kort opwarmen in de braadpan.

Kooktip

  • Heerlijk met een tarwesalade of rucola.
  • Daarbij een glas averbode-abdijbier.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 961; energie (kCal): 228; vetten (g): 8; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 32,5; suikers (g): 18,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 509,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Recepten voor elke dag
Snack
Aperitief
  • Croque-monsieur met witloof en kaasC