Recept zoekresultatenCroque madame met Ardense ham, pickles van radijzen
Delhaize logo
  • Croque madame met Ardense ham, pickles van radijzen

Croque madame met Ardense ham, pickles van radijzen

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Snack
Croque madame met Ardense ham, pickles van radijzen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eidooiers
  • 1/2 bussel radijzen
  • 1 biocitroen
  • 8 sneetjes bruin brood Le Fermier
  • 160 g Ardense ham taste of Inspirations
  • 2 bussels radijzen (voor de pickles van radijzen)
  • 1 dl wittewijnazijn (voor de pickles van radijzen)
  • 3,5 dl water (voor de pickles van radijzen)
  • 75 g honing (voor de pickles van radijzen)
  • 75 g kristalsuiker (voor de pickles van radijzen)
  • fleur de sel
  • sumak
  • Harissa in tube
  • 3 el mayonaise (liefst homemade)
  • 8 sneetjes Averbodekaas
  • 2 laurierblaadjes (voor de pickles van radijzen)
  • 5 jeneverbessen (voor de pickles van radijzen)
  • 2 kruidnagels (voor de pickles van radijzen)
  • 2 steranijzen (voor de pickles van radijzen)
  • 30 g zout (voor de pickles van radijzen)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. (+ 2 u afkoeltijd)

  1. Begin met de pickles: maak de radijzen schoon, maar verwijder hun steeltjes niet volledig. Doe ze in een Weckpot of een gelijkaardige bokaal. Breng het water met alle andere ingrediënten aan de kook. Overgiet er de radijzen mee (ze moeten volledig ondergedompeld zijn), sluit de pot en bewaar tot 3 weken op een koele plek, maar niet in de koelkast.
  2. Beleg de helft van de sneetjes brood telkens met 1 sneetje kaas, verdeel er de ham over en bedek met de andere sneetjes brood. Gril de croques zonder toevoeging van vetstof, in een grill of in een braadpan. 
  3. Snijd intussen de radijzen in 2 en meng de mayonaise naar eigen smaak met wat harissa.
  4. Snijd de croques in 2. Breek een eidooier op iedere croque en rasp er een beetje citroenzeste bovenop. Serveer met de mayonaise, de rauwe radijzen en de pickles. Breng op smaak met een beetje sumak en fleur de sel.

Tip: Maak je pickles gerust een paar dagen op voorhand: hoe langer je wacht, hoe lekkerder ze zijn. Haal de korst niet van de kaas en geef je croques extra pit!

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Snack
Snack
  • Croque madame met Ardense ham, pickles van radijzen