Recept zoekresultatenCourgetteburgers met parmigiano en rijstsalade
Delhaize logo
  • Courgetteburgers met parmigiano en rijstsaladeA

Courgetteburgers met parmigiano en rijstsalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Courgetteburgers met parmigiano en rijstsaladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 courgettes (500 g)
  • peper en zout (voor de rijstsalade)
  • 4 takjes munt (voor de rijstsalade)
  • 250 g basmatirijst (voor de rijstsalade)
  • 1/4 granaatappel (voor de rijstsalade)
  • 1 blik crispy mais (140 g, uitgelekt gewicht) (voor de rijstsalade)
  • 1 blik rode bonen (240 g, uitgelekt gewicht) (voor de rijstsalade)
  • Peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 200 g magere natuuryoghurt
  • 40 g parmigiano
  • 50 g paneermeel
  • 100 g volkorenhavervlokken
  • 1/2 biolimoen
  • 2 kleine eieren
  • 1 biocitroen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Munt | Vers | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Courgette | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 1 u rust- en koeltijd

    1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Laat de rijst goed uitlekken en zet hem in de koelkast.
    2. Rasp de ongeschilde courgettes met de grove kant van de rasp. Kruid ze royaal met zout en laat ze 30 min. uitlekken.
    3. Pers zoveel mogelijk water uit de courgettes. Meng ze goed met de eieren, de fijngeraspte zeste van 1/2 citroen, de havervlokken, de parmigiano en het geperste teentje knoflook. Breng verder op smaak. Verdeel de bereiding in 4 porties en maak burgers. Haal de burgers door het paneermeel en laat ze 30 min. in de koelkast rusten.
    4. Bak de burgers aan de 2 kanten goudbruin op een zacht vuurtje, in een grote braadpan met de olijfolie.
    5. Meng intussen de rijst met de uitgelekte mais, de granaatappelpitjes en de gehakte munt. Laat de rode bonen uitlekken, spoel ze met koud water en meng ze onder de salade. Breng verder op smaak.
    6. Meng de yoghurt met een beetje geraspte citroen- en limoenzeste en peper en zout. Serveer de saus bij de burgers en de rijstsalade.

    Tip: Meng eventueel 2 el yoghurtsaus onder de rijstsalade om ze lichtjes te binden.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Courgetteburgers met parmigiano en rijstsaladeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Munt | Vers | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Courgette | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar