• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Frans
  • Maaltijd: Hoofdgerecht

Dit recept versturen

Coq au vin met witte wijn en druiven
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 1 kip (reeds voorgesneden of op zijn geheel)
  • 1 klontje boter ( 30 g)
  • 3 sjalotten
  • 1 suikerklontje
  • 3 handjes vol rode druiven
  • 1 takje tijm
  • 1 klein takje rozemarijn
  • 1 potje kippenfond 250ml
  • 1 klein pakje witte champignons (klein formaat)
  • 400 ml Viré Clessé Bourgogne
  • 100 ml rode wijn (keukenrestje)
  • 25 g pijnboompitten
  • zwarte peper van de molen
  • zout
Coq au vin met witte wijn en druiven
Bereiding

Bereidingstijd: 20 min. + 1,5 u gaartijd

  1. Kleur de versneden kip in een geboterde grote kookpot op hoog vuur.
  2. Wanneer de velkanten mooi bruin zijn, voeg je hier de grof versneden sjalot, takjes tijm en rozemarijn bij en het klontje suiker.
  3. Snijd de witte champignons in 2 of 4 en voeg toe aan de andere ingrediënten in de kookpot. Optioneel: voeg nu ook de gerookte spekblokjes toe.
  4. Blus met de kippenfond en kruid met peper en zout.
  5. Voeg nu ook de witte en rode wijn toe aan het mengsel.
  6. Laat gedurende minstens 1,5u op een zacht vuur sudderen en voeg 20 minuten voor het serveren de druiven en wat geroosterde pijnboompitjes toe aan het geheel.
  7. Smakelijk!

Kooktip
Optioneel: gerookte spekblokjes toevoegen.
Lekker met aardappelpuree of aardappelkroketten.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst