Recept zoekresultatenClafoutis van appel en noten
Delhaize logo
  • Clafoutis van appel en notenB

Clafoutis van appel en noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Clafoutis van appel en notenB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 3 eieren bio
  • 80 g bio bloem
  • 20 g boter bio
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • 1 kg appelen bio
  • 50 g walnoten bio
  • 120 g rietsuiker bio
  • 2 eetlepels kweeperengelei
  • 1 dl melk bio
  • 1 dl room bio
  • 1 koffielepel boter bio (om in te boteren)

Begin met koken

Bereidingstijd : 20 min. + 40 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de vanillestok doormidden en schraap er het merg uit.
  3. Schil en snijd de appelen en verwijder het klokhuis. Leg de appelen in een ingeboterde ovenschaal.
  4. Meng de bloem met de suiker en voeg er de melk, room en eieren aan toe. Voeg er ook het vanillemerg en het kaneelstokje aan toe. 
  5. Giet het beslag over de appelen. Hak de noten en strooi ze over de taart.
  6. Doe de taart in de oven en bak gedurende 40 min. tot ze mooi stevig, gaar en goudbruin is. Laat afkoelen.
  7. Verwarm de kweeperengelei in  een pannetje of in de microgolfoven en smeer net voor het opdienen met een borsteltje over de clafoutis.

 

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 620; energie (kCal): 148; vetten (g): 5,9; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 20,1; suikers (g): 15,4; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 3,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 268,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
Dessert
  • Clafoutis van appel en notenB