Recept zoekresultatenCitrussalade met rode bieten en gembervinaigrette
Delhaize logo
  • Citrussalade met rode bieten en gembervinaigrette
    A
Citrussalade met rode bieten en gembervinaigretteA

Citrussalade met rode bieten en gembervinaigrette

door Line Couvreur
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 rode pompelmoes
  • 2 sinaasappelen
  • 3 mineola's
  • 2 grote gekookte biorodebieten
  • 2 biominibietjes met balsamicoazijn
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 bussel waterkers
  • 10 g purpere radijsscheuten
  • 3 cm gember (voor de dressing)
  • 4 el citroensap (voor de dressing)
  • 4 el olijfolie (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)
  • 1 rode pompelmoes
  • 2 sinaasappelen
  • 3 mineola's
  • 2 grote gekookte biorodebieten
  • 2 biominibietjes met balsamicoazijn
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 bussel waterkers
  • 10 g purpere radijsscheuten
  • 3 cm gember (voor de dressing)
  • 4 el citroensap (voor de dressing)
  • 4 el olijfolie (voor de dressing)
  • peper en zout (voor de vinaigrette)

Begin met koken

: 15 min.
1
Maak de dressing: rasp de gember met de grove kant van de rasp en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een kom. Voeg het citroensap, de olie, peper en zout toe.
2
Schil de citrusvruchten à vif en snijd ze in plakjes. Snijd de 2 soorten rode biet en de rode ui met de mandoline in fijne schijfjes. Schik alles op een grote schaal, bestrooi met radijsscheuten en waterkerstakjes.
3
Besprenkel met de dressing en serveer.
1
Maak de dressing: rasp de gember met de grove kant van de rasp en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een kom. Voeg het citroensap, de olie, peper en zout toe.
2
Schil de citrusvruchten à vif en snijd ze in plakjes. Snijd de 2 soorten rode biet en de rode ui met de mandoline in fijne schijfjes. Schik alles op een grote schaal, bestrooi met radijsscheuten en waterkerstakjes.
3
Besprenkel met de dressing en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 77 kcal - Vetten: 4,3 g - Koolhydraten: 7 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 1,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 77 kcal - Vetten: 4,3 g - Koolhydraten: 7 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 1,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegan
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pompelmoes | Rood | 1 st

Delhaize

Pompelmoes | Rood | 1 st

1 st

€0,99

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Mandarijnen

Delhaize

Mandarijnen

100 gr

€0,59

Rode biet | Gekookt | BIO

Delhaize

Rode biet | Gekookt | BIO

1 st

Bio

€1,65

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Witpuntradijs

Delhaize

Witpuntradijs

1 st

€1,49

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€19,87