Recept zoekresultatenCitroenchutney met rode peper
Delhaize logo
  • Citroenchutney met rode peperB

Citroenchutney met rode peper

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Bijgerechten
Citroenchutney met rode peperB

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 500 g uien
  • 1 kg bio citroenen
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 rode peper
  • 50 g gember
  • 3 knoflooktenen
  • 250 g geleisuiker ‘Minut’

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Bio | Gember
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 50 min. kooktijd

    1. Schil oppervlakkig de zestes van de 1/5 van de citroenen. Breng de slierten in een steelpannetje met water aan de kook en laat 30 min. pruttelen op een zacht vuurtje. Giet de zestes af en hak in julienne.
    2. Snijd ondertussen de uien in dikke plakjes en fruit ze 5 min. op een zacht  vuurtje in een kookpot met olijfolie. Voeg de ongepelde teentjes knoflook en het fijngehakte pepertje toe. Rasp de gember (je hoeft hem niet te schillen) en pers de pulp uit boven de pot. Zet het deksel erop en laat 10 min. op een zacht vuurtje stoven.
    3. Schil alle citroenen tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit (à vif). Verwijder goed alle witte velletjes en de pitten. Doe dit boven een grote kom om het sap op te vangen. Giet het sap en de partjes in de pot.
    4. Voeg de geleisuiker en de zestes toe en laat 10 min. sudderen.
    5. Giet de chutney in bokalen, laat ze afkoelen en bewaar in de koelkast (3 weken houdbaar).

    Kooktip

    • 1 portie = 15 g (17 kcal)
    • Het recept voor 83 porties geeft je ongeveer 1,25 kg chutney.
    • Deze chutney past perfect bij gebraden kip (met een mosterdsaus en een sla) of bij koud wit vlees.

     

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 484; energie (kCal): 114; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 23,1; suikers (g): 19,3; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 1,2; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 19,6
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Bijgerechten
    • Citroenchutney met rode peperB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Bio | Gember
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55